Tıp dünyasında her geçen gün çok önemli gelişmelere ve yeni buluşlara tanık olmaktayız.
Uzun yıllardır tedavisi mümkün olmayan hastalıklara artık çözüm üreten tıptaki bu gelişmeler özellikle kronik hastalığı olanları mutlu ediyor.
Adana'da uzun yıllardan beri hekimlik yapan ve alanında haklı bir üne sahip olan genel cerrah Doktor Mehmet Bayrak geçtiğimiz günlerde ziyaretimize geldi.
Doktor Bayrak'ı uzun zamandan beri tanırım. Hastalarını seven, onların derdine derman olmak için olağanüstü gayret gösteren, hasta takibini çok iyi yapan ve ne zaman giderseniz gidin sizinle çok yakından ilgilenen bir tıp adamıdır Dr. Mehmet Bayrak.
Güncel konuların dışında tıp dünyasındaki gelişmeleri de konuştuk sohbetimizde. Ülkemizdeki sağlık sistemini bütün boyutları ile masaya yatırdık. Artılarını ve eksilerini konuştuk. Güzel bir sohbet oldu.
Elbette uygun bir zamanda sohbetimizdeki konu başlıklarını açarak okurlarıma aktarmak istiyorum.
Bugün sizlere Dr. Mehmet Bayrak'ın anlattığı bir konuyu aktarmak istiyorum.
Ülkemizde çok sayıda koah ve bronşit hastası var. Ve bunların içerisinden safra kesesi ile sorunu olanların da sayısı az değil. Ancak bu hastalar genel anestezi altında ameliyat olmaları gerektiği için çoğu ameliyat olmaya yanaşmıyor.
Doktor Bayrak, koah ve bronşit hastası olan ve safra kesesi ameliyatı yaptırmak isteyen herkesi korkmadan bıçak altına yatabileceklerini duyurdu,
Bu konuda Doktor Bayrak'ın söylediklerini aynen aktarıyorum.
"Bu tür hastalarda genel anestezi riskli olduğu için spina anestezi dediğimiz yöntem uyguluyoruz. Belden yapılan iğne ile sadece o bölge uyuşturuluyor, hasta kendi nefesini alıp verdiği için akciğere yük binmiyor. Hasta böylece kaygı duymuyor, zorlanmıyor. Safra kesesinde ödem oluyor, çamur oluyor. Ortalama 20 dakikada ameliyatı tamamlıyoruz. Türkiye'nin her yerinden hasta bize ulaşıyor. Bugüne kadar 650'ye yakın hastayı yeniden sağlığına