ATÜ, Türkiyex27;nin en iyi üniversiteleri arasını hedefliyor

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ATÜ) yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen, şimdiden Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasındaki yerini aldı.

ATÜ'nün bu başarısında elbette ki en büyük pay üniversitenin değerli rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay hocamıza ait.

Prof. Dr. Mehmet Tümay hoca, göreve başladığı günden itibaren bitmeyen enerjisi, akademik bilgisi, yenilikçi yaklaşımı ve idareciliğiyle Çukurova'nın bu güzide üniversitesini Türkiye'nin en önemli üniversiteleri arasında üst sıralara yükseltmeye kararlı görünüyor.

ATÜ'deki yenilikçi yapılanma çalışmaları şimdi de yeni lisans ve önlisans programları ile bir üst seviyeye yükseldi. ATÜ'de ilk meslek yüksekokulu da kurulmuş oldu.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde mevcutta Bilgisayar, Yazılım ve Yapay Zeka mühendisliklerine ilaveten, ülkenin bilişim alanındaki yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, BilgiGüvenliği Teknolojisi ile Veri Bilimi ve Analitiği olmak üzere 3 yeni lisans
programı açıldı.

Bu programlara 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alımı yapılacağı bildirilirken böylece Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nde yer alan tüm bölümler ATÜ'nün temel vizyonuna uygun olarak teknoloji alanında eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için hazır hale gelecek.
Bununla birlikte bu teknoloji alanlarının ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmek üzere ATÜ'de ilk Meslek Yüksekokulu bu alanda kuruldu.

Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu adı altında kurulan bu MYO'da Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Büyük Veri Analistliği ve Bulut Bilişim Operatörlüğü ön lisans programları açıldı.

Üniversitenin ana yerleşkesinde faaliyet gösterecek olan MYO, ilk öğrencilerini 2024-2025 yılında alarak eğitim-öğretime başlayacak.