Başbakan Erbakan'ın Dâvâsı

Eski Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926- Sinop'ta dünyaya geldi. Babası Ağır Ceza Reisi (Hakimi) Adanalı Mehmet Sabri Bey, annesi Sinoplu Kamer Hanım'dır. 12 Ekim 1969- Necmettin Erbakan Konya'dan Bağımsız Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 26 Ocak 1970- Millî Nizam Partisi (MNP) Necmettin Erbakan'ın Genel Başkanlığında kuruldu. Da'va arkadaşları ile birlikte "Besmele"yle başladıkları "Milli Nizam" hareketiPartisi'nin Kuruluş Beyannamesi'nde şöyle diyorlardı: "Allah'ın hakkı tutma, iyiliği emretme, kötülüğü nehyetme yolunda seçtiği aziz ve mümtaz milletimize"(Hasan Aksay'dan naklen.) Dâva arkadaşı TBMM Eski Başkanı Yasin Hatiboğlu'nun veciz bir biçimde ve isabetle belirttiği gibi;

"Tarihin eline verdiği mührü,

Da'vası uğruna kullanan adam,

Kim ne derse desin, fütûr etmeyiz,

Seni seviyoruz, savunan adam."

11 Ekim 1972-Millî Selamet Partisi (MSP) Süleyman Arif Emre'nin Genel Başkanlığında kuruldu. 14 Ekim 1973-Millî Selamet Partisi (MSP), seçimlerde yüzde 11 oy (rey) alarak 48 Milletvekiliyle TBMM'ye girdi. 20 Ekim 1973-Necmettin Erbakan, Millî Selamet Partisi (MSP) Genel Başkan'ı oldu. 6 Eylül 1980- MSP'nin Konya'da düzenlediği "Kudüs Mitingi" 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 12 Eylül 1980- Kenan Evren Başkanlığındaki Milli Güvenlik Konseyi Türk Silahlı Kuvvetleri adına darbe yaparak yönetime el koydu. Bütün Siyasi Partilerle birlikte MSP de kapatıldı. MSP lideri Erbakan tutuklanarak, Mamak (Ankara) Cezaevi'ne kondu. İdamla yargılanan Erbakan, MSP yöneticisi arkadaşları ile birlikte Askeri Yargıtay ve Mamak Askeri Mahkemesi tarafından "suçsuz" bulunarak, "beraat" etti. 11 Ekim 1987- Necmettin Erbakan, Refah Partisi Genel Başkanlığına seçildi. 24 Aralık 1995- Refah Partisi, Genel Seçimler'de yüzde 21,38 oy alarak 158 Milletvekilliği kazanarak birinci parti oldu. 28 Haziran 1996- Refah Partisi ile DYP arasında kurulan Refahyol Hükümetinde Erbakan, 54. Cumhuriyet Hükümetinde Başbakan oldu.

"İslam'ı iyi öğrenmeliyiz, Kur'an'ın hükümlerini hayatımıza tatbik etmeliyiz, her yerde, her halde ve her meselede mutlaka İslam'a göre düşünmeliyiz.."dedi. "Milli Görüş; bir medeniyet projesidir. "Milli Görüş, Sultan Alparslan'ın, Sultan Fatih'in, Ulubatlı Hasan'ın görüşüdür.."dedi. İslam Birliği'ni kuracağız, Türkiye'yi lider ülke yapacağız.." dedi. "Kendi fabrikamızı, kendi tankımızı, kendi uçağımızı kendimiz yapmalıyız yapacağız.."dedi. "Âdil düzeni kuracağız, sömürüye son vereceğiz.." dedi. "İstanbul nasıl kalkınmışsa, Anadolu da öyle kalkınacak.." dedi. "Türkiye'yi bölmeyi amaçlayan dış destekli terörü, İslam kardeşliği ve Doğu-güneydoğu ekonomik açıdan kalkındırarak önleriz.." dedi. Siyasi mücadelesi boyunca ve Hükümet olduğu dönemlerde daima Müslüman ve özgür bir Türkiye (Din eğitim ve öğretiminin kâmil manada sağlandığı, demokrasinin, insan haklarının, hukuk devleti ilkelerinin egemen olduğu, Başörtüsü (kılık-kıyafet) yasağının kamu ve özel sektörde- tamamen ortadan kalkması v.s.) için gece gündüz demeden mücadele etti. "İslam sadece Müslümanlara değil bütün dünyaya huzur ve barış getirecek değerleri bünyesinde taşımaktadır.