Yalanı ve yalancıyı anlamanın yolları
İster uzun süreli bir ilişkide olalım, ister hayatımıza yeni birini alalım, en büyük korkularımızdan biri "yalan"dır. Bazen kolaylıkla yüzleşiriz ama gerçekten verdiği cevaplar doğru mudur Bazen de içimiz içimizi yer ama bir türlü emin olamadığımızdan yüzleşmekten çekiniriz. Tüm bu süreçte kendimizi aptal gibi hissederiz ve güven sorunuyla baş etmeye çalışırız. Peki endişeyi nasıl gidereceğiz Onun bir yalancı olup olmadığını nasıl anlayacağız Yanıtları bu yazıda....
1-GİZEMLİ DAVRANIŞLAR
İletişim şeklinizde bir problem var. Ne zaman arasanız ya cevap vermiyor ya da "Meşgulüm, sonra arayacağım" diye mesaj yazıyor. Ortadan kaybolma süresi giderek uzuyor. Birlikte zaman geçirirken de genellikle telefonu elinden bırakmıyor ya da bir şekilde telefonunu görmenizi istemiyor. Büyük olasılıkla sakladığı şeyler var.
strong class"read-more-detail"Haberin Devamı2-AŞIRI DÜŞÜNCELİ
Her zamankinden daha fazla üzerinize düşüyor. "Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü" misali özel bir gün olmasa da elinde hediyelerle kapınıza geliyor. Halbuki daha önceleri hiç böyle değildi. Tüm kibar davranışlar ve jestler kendi suçluluk duygusunu saklamak için bir kılıf olabilir. Bu durum ciddi anlamda şüphe çekicidir.
3-DENGESİZLİKTE ZİRVE
Sizinle bazen çok iyi, bazen çok kötü. Birlikte güldüğünüz bir anda birden öfkeleniyor. Bir gün önce sizi bulutların üzerine çıkarıyor, ertesi gün küt diye bırakıyor, yere çakılıyorsunuz. Kısacası size, "Bugün başka , yarın başka, tüküreyim böyle aşka" dedirtiyor. Yalanlarının kendisinde yarattığı sıkıntıların dışa vurumu olabilir.
4-SÜREKLİ SAVUNMADA
Ondan bir şeyi açıklamasını istiyorsunuz. Örneğin gecikmişse nerede olduğunu veya size verdiği bir sözü neden yerine getirmediğini soruyorsunuz. Birden savunmaya geçiyor. Hatta bu savunmacı pozisyonu son zamanlarda çok arttı. Ve sürekli elinde olmayan sebeplerden söz ediyor. Bu davranışlar sizi şüphelendirir. Aslında büyük olasılıkla şüpheniz de doğru çıkar.
5-YALANCILIKLA SUÇLAMA
Son zamanlarda söylediğiniz şeylere inanmamış gibi davranıyor. Konuşmalarınızda küçücük çelişkileri saptamak için uğraşıyor ve sonra da sizin yalan söylediğinizi açık açık suratınıza haykırıyor. Kendi yalanlarını saklamak için savunma pozisyonundan saldırı pozisyonuna geçmiş olabilir. Bu yolla sizin kendi kendinizi suçlamanızı ve şüpheyi uzaklaştırmayı amaçlıyor.
strong class"read-more-detail"Haberin Devamı6-KISKANÇLIK GÖSTERİSİ
Birdenbire kısıtlamalar başladı. Kiminle görüşeceğinizi bile belirlemeye çalışıyor. Bunun nedeni, kendisiyle ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek olabilir. Onun da tanıdığı biriyle görüşürseniz belki de "Çok meşgulüm" dediği zamanlarda nerede olduğu ortaya çıkabilir. Aşırı kıskanç insanların yalan söylemeye daha meyilli olduğunu unutmayın.