Sonunda hepimiz dedektif olacağız

Sakarya'daki Sapanca Gölü'nün kıyısında bulunan bungalov evler daha önce hep dolandırıcılık olaylarıyla gündeme gelirdi. Sosyal medyada bungalov tatili satanlara kananlar parayı yatırır, sonra sözü edilen yere gittiklerinde boş araziyle karşılaşırdı.

Bu dolandırıcılık hikayesinin artık haber değeri bile kalmamıştı, o derece. Ama bu kez durum ciddi. Bir aile bayram tatili için gittiği bungalovda tavandaki avizeye yerleştirilmiş ampul şeklinde gizli kamera bulunca işin rengi değişti. Gizli kamera skandalı ortaya çıkınca Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Safa Alaçam, "Genelde bu tür olaylarda dışarıdan birinin bunu yaptığı ortaya çıkmıştır" diyerek işletmecileri savundu. Bu da skandal bir açıklamaydı. Farz edelim ki, daha önce kalan birileri taktı o kamerayı. Peki kardeşim işletmeciler odaları hiç mi kontrol etmiyor Odanın dokusuna hiç uymayan bir ampul takılmış, bu da mı dikkatlerini çekmiyor Yoksa bu işletmeciler sadece alacakları günlük 12 bin liralık (hiç de ucuz değil) paraya mı bakıyor Gizli kamera çıkan bungalov evlerin iki işletmecisi tutuklandı, bungalov tatilleri için iptal üzerine iptal gelmeye başladı. Yani öyle "Biz yapmadık, müşteri yaptı" demekle kurtulunmuyormuş. Bir de "tatile gidildiğinde kaldığınız oteldebungalovda gizli kamera aramanın yolları"nı yazanlar var. Yahu hangimiz bugüne kadar böyle bir şey yaptı Ne yapalım yani elimizde cihaz kamera mı arayalım odalarda Tatile mi gittik yoksa dedektiflik kursuna mı O kamerayı kimin taktığı yakında ortaya çıkar. Ama bu skandal önüne gelenin konaklama işi yapmaması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Öğrendik ki; turizm belgesi olmayan, Sapanca'da birkaç dönümlük arazisine prefabrik bungalov yerleştiren herkes bu işe soyunmuş. Bölgede yıkılmayı bekleyen 2 bin kaçak bungalov varmış. Tavsiyem, tatil için turizm belgesi olan, bakanlık tarafından denetlenen oteller, tatil köyleri dışında başka bir yere gitmeyin. Yoksa böyle saçma sapan durumlarla uğraşmak zorunda kalırsınız.

Haberin Devamı

NE ÇOK GİZLİ KAMERA VARMIŞ

Haberin Devamı

E-ticaret sitelerinde 'gizli kamera' diye arama yaptığınızda ortaya çıkan veriler kanımı dondurdu. 700-800 liraya çeşit çeşit kamera bulabiliyorsunuz. Priz şeklinde olanı, radyo şeklinde olanı, duvar saati, masa saati şeklinde olanı ve daha neler neler... Bunlar genellikle 'iyi niyetli' olarak satılıyor. Adına 'bakıcı takip kamerası' deniliyor. Yani çocuğunuzu teslim ettiğiniz bakıcıyı evde takip etmek için kullanılıyor. Ama işte kötü niyetli olanlar da bu tür kameraları alıp bungalovlara, mağazalardaki giyinme odalarına, AVM'lerdeki tuvaletlere ve kimbilir başka nerelere yerleştiriyor. Bunların satışına engel getirilemez biliyorum. Ama en azından satın alanların kim olduğuna dair kayıt tutulursa, böyle bir gizli kamera bulunduğunda barkod numarasından kimin satın aldığı da anlaşılır. Böylece kötü niyetle kullanımın önüne geçilebilir diye düşünüyorum.