'Hibrit'le devam edecek

Elektrikli araç üretici BYD, elektrikli araçların ithaline ilişkin yeni tebliğe hazırlanırken yoluna 'şarj edilebilir hibrit'le devam edecek.

Dünyanın lider elektrikli araç üreticisi BYD (Build Your Dreams), Türkiye'de yeni yürürlüğe giren ve elektrikli araçları kapsayan yeni tebliğe yönelik hazırlıklarını sürdürürken, bu süreçte yoluna şarj edilebilir hibrit (plug-in hibrid) SEAL U DM-i SUV modeliyle devam edecek. Haziran ayına kadar Türkiye'de satışa sunulması planlanan hibrit SEAL U, bu süreçte markanın itici gücü olacak.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Özellikle Çin, Japonya, ABD veMeksika gibi ülkelerden elektrikli otomobil getiren marka veya distribütörlere, 7 bölgede "kendilerine ait" 20 servis açma şartı getiren tebliğ, ithalatçı pek çok firmanın planlarını değiştirdi. BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, tebliğ sonrası farklı bir süreç yönetmeye başladıklarını kaydederek, "Ürün stratejimizde değişiklikler yapmak durumunda kaldık ve bazı modellerin lansman tarihlerini öne çektik. Türkiye'de satış ve satış sonrası yapılanmamızı da geniş kapsamlı olarak uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

Birkaç ay öncesinde tam elektrikli ATTO3 modelini satışa sunduklarını ve büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Ergun, bu modelden ellerinde Mart sonuna kadar yetecek stok bulunduğunu söyledi. Ergun, "BYD Türkiye pazarını çok önemsiyor. Markanın sürekliliği açısından, SEAL U modelinin Avrupa pazarına yönelik üretimini bekletip, bizi planda öne aldılar. Dolayısıyla bu araç Avrupa'dan önce bizde satılmaya başlanacak. Tebliğ ve uygulaması netleşene kadar bu araçla ilerleyeceğiz... Tebliğin detaylarını anlayarak gereğini yerine getirecek şekilde uygun yatırımları yapmak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

Üst sınıfın yeni üyesi olacak

BYD'nin tamamen yeni modeli olan ve Avrupa'da tam elektrikli versiyonuyla satışa sunulan SAEL U, D-sınıfı bir araç. Tasarım detaylarıyla tamamen kendine özgü bir karakter çizen SEAL U, pratikliği, konforlu sürüşü ve geniş iç mekanı, zengin ve teknolojik donanım özellikleriyle dikkat çekici. ATTO3'te olduğu gibi yine bir "ana fikir"le tasarlanan araç, bu nedenle iç mekanında okyanus ve dalga esintileri taşıyor. Okyanustan ilham alan tasarım temasına uygun olarak kristal vites kontrolü dikkat çekerken, iç mekanın birçok noktasında vegan deriye yer verilmiş.