Reisi'nin helikopterinin düşmesinin Mursi'nin öldürülmesi ile ne ilgisi var

İstedikleri kadar kaza desinler.

Hatta İran devleti bile hazırladığı kaza kırım raporlarında; "Helikopter hava şartları nedeniyle düşmüştür" desin.

Bütün dünyanın hafızasına bu kaza; "İşin içinde Amerika ve İsrail var" algısıyla kazınacaktır.

Amerika ve İsrail bir kez daha tereyağından kıl çeker gibi bir suikast gerçekleştirmiştir ve hiç kimse bunun Washington ya da Tel Aviv'de tezgahlandığını bilmeyecektir. Ama herkes; "Korkulur bu Amerika'dan, korkulur bu İsrail'den" diyecektir.

Daha geçen ay, İran, İsrail'e yüzlerce füze ve İHA gönderdi.

İsrail'de kimsenin burnu bile kanamadı. Ne ABD ne de İsrail, İran'ın bu saldırısına karşılık vermedi.

Tesadüfe bakın ki; İran'ın saldırısının külleri soğumadan, İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı enteresan bir helikopter kazasında hayatını kaybediyor.

İran gibi büyük bir devletin Cumhurbaşkanı'nın bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesi öyle sıradan bir vakıa gibi geçiştirilemez. Aslına bakarsanız hiçbir devlet adamının uçakhelikopter kazası sıradan değildir. Dünyanın yakın tarihi kaza süsü verilmiş suikastlarla doludur.

"KAZANIN MURSİ İLE NE İLGİSİ VAR"

Ortadoğu'yu yeniden dizayn etmek için el ele veren Amerika ve İsrail, karanlık dehlizlerde hazırladıkları senaryoların önündeki engelleri birer birer kaldırıyor.

Mursi de bu engellerden biriydi. İsrail'in en büyük sınır komşusu Mısır'da, Mursi gibi kararlı ve Siyonizm düşmanı bir liderin varlığı kabul edilemezdi. Darbe yaptırdılar. Mursi'yi devirdiler. İdam etmek ya da doğrudan öldürmek işlerine gelmedi. Mahkeme salonunda kalp krizi geçirterek Mursi'yi şehit ettiler. Herkes, Mursi'nin kalp krizi ile değil, bir şekilde CIA ya da Mossad ajanları tarafından öldürüldüğüne inanıyor.

Reisi'nin helikopter kazasında ölmesinin ardındaki sis de hiçbir zaman kalkmayacak.

Şu mesajı vermeye çalışıyorlar; "Biz istediğimiz kişiyi istediğimiz zaman ortadan kaldırabiliriz. Bunun için bir savaş çıkarmaya gerek yok."

Aynı helikopterde; İran Dışişleri Bakanı'nın olması da sadece bir tesadüf mü

Eğer bu bir suikast ise mesaj verilenler arasında Rusya ve Çin'in olduğunu söylemek çok mu yanlış.

BU BİR GÜÇ GÖSTERİSİ VE MESAJDIR

Menderes ve üç bakanının idam edilmesinde birileri Amerikan parmağını inkar ederler.

Oysa darbeye destek veren ve darbecilerin "emirlerinizi bekliyoruz" dedikleri İsmet İnönü, Türkiye'yi Amerika'ya pazarlayan kişi değil mi Menderes'in de yaşamında bir uçak kazası vardır.

Ama Menderes'i bir uçak kazasında değil de bir darbe ile indirip, Dışişleri Bakanı da dahil idam etmeyi, dünyaya verilecek mesaj bakımından daha etkili buldular. Rusya ile yakınlaşmaya başlayan Menderes'i, Türkiye'yi Amerikan yörüngesinden çıkarma ihtimali nedeniyle ortadan kaldırdılar. Dışişleri Bakanını da idam ederek; "Rusya ile yakınlaşmanın bedeli budur" dediler.

Sonrasında Türkiye'nin ABD tarafından adım adım nasıl işgal edildiğini gördük.

Eğer İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin kazası bir suikast ise (Bana göre güçlü ihtimal budur); "Bundan sonra ne olacak"