Özel ve Akşener'in çaresizliği

İmamoğlu'nun yüzündeki "Rabbi Yessir" duruyor mu

Şu aralar muhalefet darmadağın panik havasında bir görüntü veriyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İyi Parti lideri Akşener baş başa oturup dertleşseler, dinleyecekleri şarkı "paramparça" olurdu.

Aslına bakarsanız, Akşener ve Özel'in ortak dertleri; Ekrem İmamoğlu'nun her iki partiye de el atması.

Özgür Özel "iki arada bir derede" kalmış.

Genel başkan seçilmesinde büyük desteği olan İmamoğlu'na "minnet borcu" duyuyor olmalı ki; İmamoğlu'nun tepeden bakan, "Genel Başkan üstü pozisyon" takınmasına tavır koyamıyor.

Öte yandan, İmamoğlu'na karşı tek dayanağı Kılıçdaroğlu. Özel, hiç olmaz ise Kılıçdaroğlu'nun manevi desteğini almak istiyor. Ama Kemal Bey, İmamoğlu'na olduğu gibi Özgür Özel'e de mesafeli. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu için Özgür Özel'i dikkatli olması konusunda uyardığını da biliyoruz.

Özel, kendini genel başkanlığa taşıyan gücün, altındaki koltuğu alabilme kudretine de inanıyor olmalı ki; Ekrem İmamoğlu'nun "gölge genel başkan" statüsüne karşı sesini yükseltmiyor ya da yükseltemiyor.

Dün sohbet ettiğim Kılıçdaroğlu'na da çok yakın bir CHP milletvekili; "Genel Başkan seçilmek başka Genel Başkan olabilmek başkadır. Özgür Özel seçildi ama hâlâ genel başkan olamadı" yorumunu yaptı. Özel'in "iyi niyetli" olduğunu ama seçimden sonra CHP'de esecek sert rüzgârlara dayanamayacağını söyledi.

HÂLÂ "RABBİ YESSİR" GÖRÜYOR MU

İyi Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, Ekrem İmamoğlu'na bel bağladı.

İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı umudunu yitirip hele hele Erdoğan seçimi kazandıktan sonra, Akşener'e sırtını dönmekle kalmayıp, İyi Parti'yi de karıştırmaya başladı. Yüksel Arslan, istifa eden bir milletvekilini, "İmamoğlu'nun satın aldığını" bile söylemedi mi

Meral Akşener bundan sonra kimin yüzünde "Rabbi Yessir" görüp görmediğine çok dikkat edecektir.

Artık yüzünde "Rabbi Yessir" görmediği anlaşılan Ekrem İmamoğlu'na da İstanbul seçimlerinde hiçbir şart altında destek vermeyecektir.

Yüzünde "Rabbi Yessir" gördüğü biriyle karşılaştığında da, gözlerini ovuşturup yeniden bakacaktır.

İyi Parti son bir yılda istifalarla, çalkantılarla