Bir buket dua (2)

Bir buket dua (2)

LATİF ERDOĞAN

"...Ey Rabbimiz! Bize katından bir rahmet ver ve içinde bulunduğumuz şu durumda bize kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır." (Kehf, 10)

"...Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimdeki tutukluğu çöz. Ki sözümü anlasınlar." (Taha, 25-28)

"...Rabbim, ilmimi artır." (Taha, 114)

" Rabbim, bana zarar dokundu. Sen, merhametlilerin en merhametlisisin." (Enbiya, 83)

"...Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın."(Enbiya, 89)

"...Ey Rabbim! Beni bereketli bir yere kondur. Sen konuk edenlerin en hayırlısısın."(Müminun, 29)

"...Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım. Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım."(Müminun, 97-98)

"...Ey Rabbimiz! Biz inandık, bizi bağışla, bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın." (Müminun,109)

"...Ey Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır, gerçekten onun azabı sürekli bir helaktir!" (Furkan, 65)

"...Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takvâ sahiplerine önder kıl!" (Furkan,74)

"Ey Rabbim! Bana bir hikmet bahşet ve beni salih kimseler arasına kat. Sonra gelecekler arasında beni doğrulukla anılanlardan kıl. Beni Naîm cennetinin varislerinden eyle." (Şuara, 83-85)

"...Ey Rabbim! Beni; bana ve ana-babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat!" (Neml, 19)

"... Rabbim! Doğrusu kendime zulmettim. Beni bağışla..." (Kasas, 16)

"... Rabbim! Beni zalimler güruhundan kurtar." (Kasas, 21)

"...Rabbim! Bana göndereceğin her hayra muhtacım." (Kasas, 24)