Türkçe Konuşan Siyonistler"in Filistin ve İsrail Perspektifi

Özellikle Avrupa ve Amerika'dan geçilen haberlerde "Türk kökenli" vurgusu daima öne çıkarılır ki söylenenin içeriden, bizden ve bizim faydamıza olduğu ihsas edilir okuyucular nezdinde. Ama bir-iki istisna haricinde Avrupa'da öne çıkarılan ve Kemalist medyada mütemadiyen objektif referans muamelesi yapılan "Türk kökenli" siyasetçiler hemen her zaman İsrail hesabına konuşan, LGBT namına PR yapan, Alevilik ve laiklik meselelerinde alenen İslam düşmanlığını kışkırtan tiplerden oluşmaktadır. Almanya'da siyasal faaliyetlerini sürdüren Cem Özdemir tam da bu profil ve frekansta bir siyasal figür olarak belirginleşmektedir.

Cem Özdemir, Almanya Gıda ve Tarım Bakanı sıfatıyla 29 Ekim'de Köln'de düzenlenenKültür-Forum'daT24yazarıMetin Kaan Kurtuluş'a bir mülakat vermiş. Özdemir mülakata ve foruma yakasında Almanya ve İsrail bayraklarını sembolize eden rozetlerle katılmış tabii ki. Bütün devlet kurumları ve aktörleriyle birlikte tepeden tırnağa ve dört elle Siyonist İsrail'i destekleyen Almanya'nın söylemlerini milimi milimine aynen sürdürüyor "Türk kökenli" Özdemir de. Söylediklerinde esasen hiçbir değişiklik yok.

Yok Aslında Birbirinizden Farkınız

Cem Özdemir, İsrail Ordu Sözcüsü gibi propagandif bir konuşma yaparken T24 ise hiç sıkılmadan şu vurguları öne çıkarmayı tercih etmiş: "Hamas, Gazze şeridinde Filistinlileri rehin tutuyor, sivillerin arkasına gizleniyor. Teröre karşı mücadele etmek İsrail'in sonuna kadar hakkı. Bu hakkı da kullanıyor, sonuna kadar arkasındayız." T24 yazarı Metin Kaan Kurtuluş ve mikrofon tuttuğu Cem Özdemir hiçbir şerh düşmeden, İsrail tarafından tırmandırılan işgal ve barbarca katliamlar ima dahi edilmeden Filistin meselesini güya analiz etmeye kalkışmışlar. Maksat gazetecilik veya siyasal analiz olmayınca Siyonist İsrail'in propaganda mekanizması gibi çalışmak serbest elbette.

Cem Özdemir'in kabaran öfkesinden Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da öncelikle nasibini alıyor elbette. Federal Bakan Özdemir bu noktada iyice sertleşiyor ve ders vermeye, had bildirmeye yeltenen çirkin bir edayla riayet edilecek sınırları çiziyor: "Türkiye'den Hamas'ın terör örgütü olmadığı yönünde yapılan açıklamalar kabul edilemez."Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı'ya meydan okurcasına serdettiği "Hamas bir terör örgütü değil topraklarını koruma mücadelesi veren bir mücahidler grubudur" beyanı anlaşılanBenyamin NetenyahukadarCem Özdemir'in de canını fena halde sıkmış. Şaşılacak bir şey yok; nihayetinde Cem Özdemir de Siyonist barbarlığın Almanya temsilcilerinden biri olarak oturuyor koltuğunda.

Fakat mülakatta çok absürt, son derece komik bir teklife de şahit oluyoruz.Cem ÖzdemirileMetin Kaan Kurtuluşkafa kafaya verip Filistin halkına gayet "demokratik ve ekonomik" bir yol haritası çiziyorlar.Kopenhag Kriterleri'ne de son derece uygun olan projenin Orta Doğu'ya büyük bir barış getirmesi de çok büyük bir ihtimal! Cem Özdemir'e göre, "Hamas'ın Gazze için Singapur modelini örnek alabileceği" ve böylelikle "turizmi geliştirecek ve insanlara yönelik politika" yolu sonuna kadar açıktı. Fakat Hamas, turizm sektörü ve zenginlik yolunu tepip, "Gazze'ye tüneller kazıp roketler yerleştirdikten sonra İsrail'e tek taraflı saldırılar" yapmış.

"Türkçe Konuşan Siyonistler"e Dikkat

Sömürgeci kafa, işgal ve katliamlara çanak tutan uşaklık ruhu böyle hayat buluyor işte. Kısaca Filistin halkına gasp edilen evinden, mahallenden, şehrinden, ülkenden tümüyle vazgeç, diyorlar. Çiğnenen onurunu, mahremini, hak ve özgürlüklerini unut, diyorlar. Siyonist İsrail'in fanatizm ve barbarlık üzerine inşa edilen tehcir ve katliamları için sıranızı bekleyin, diyorlar. Cem Özdemir hakikaten de "