"Boyun eğmedik, hedef olduk"

Kutlular Ağabeyin vefatının üçüncü yılı da geride kaldı. Rahmetle yad ederken, bazı sözlerini tekrar hatırlayalım.

Bunlardan biri, 17 Ağustos depremine "İlahî ikaz" dediğimiz için hedef olduğumuz günlerde gazetecilere yaptığı şu değerlendirmeler:

"Niye biz seçildik Bana göre bunun sebebi, 28 Şubat'tan sonra temel hak ve hürriyetler noktasında yapılan baskılara karşı çıkmış olmamızdır. Temel hak ve hürriyetlerin bu tarihten sonra kısıtlanmak istenmesi, bizim de bu kısıtlamalarabazıları susmasına ve teslim olmasına rağmensusmadan, teslim olmadan, 'Bunlar yanlıştır, yapılmamalıdır, bunlar anayasaya göre de, insanların vicdanlarına göre de yanlıştır. Bunlardan vazgeçilmelidir, bu yanlışlar düzeltilmelidir' dememizdir. Bu sözlerimizden rahatsız olup bize, gazetemize ve şahsımıza direkt ya da endirekt yollardan 'uyarı'da bulunanlar; 'Bu işlerden vazgeçin, herkes sustu, siz niye konuşuyorsunuz' diyenler oldu. Ama biz boyun eğip teslim olmadık ve bu hadiseler yaşandı."

(Benzer haller, 28 Şubat'ın devamı olan 15-20 Temmuz sürecinde de yaşandı ve yaşanıyor. Bu süreçte de hukuksuzluklara itiraz ettiğimiz için farklı şekillerde üzerimize gelindi ve geliniyor. Tarih yine tekerrür ediyor...)

Şu sözler de Kutlular Ağabeye ait:

"Bizim çizgimizde kırıklık yok. 28 Şubat'tan evvel de hürriyetçi parlamenter sistemi savunduk. 28 Şubat'tan sonra da savunuyoruz. Gerçek manasıyla demokratikleşene kadar da bunları savunmaya devam edeceğiz."