Devlet ciddiyeti ve feraset

R süre önce İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluğunu hedef almıştı. İran o günden beri sabah akşam tehditler savurarak İsrail'e karşılık vereceğini söyleyip duruyordu. Nihayet beklenen karşılık evvelki gece geldi. İran'ın iddiası İsrail'e 200 tane kamikaze insansız hava aracı ve çok sayıda füze ile karşılık verildiği yönünde.
Kamikaze insansız hava araçları harekete geçtikten sonra İran "İHA'ları yolladık, yedi saat sonra hedeflerinde varırlar" açıklaması yaparak savaş tarihine geçti. Saat konum bilgisi paylaşarak düşmana saldırmak ilk oldu. Eğer İran'ın insansız hava araçları yolda kendi kendilerine infilak etmedilerse İsrail tarafından hedeflerine ulaşmadan yok edilmişlerdir.
İran'ın yüzlerce insansız hava aracı ve füze ile gerçekleştirdiğini iddia ettiği saldırı sonucunda sıfır İsrail hedefi vuruldu ve sıfır İsrail askeri zarar gördü.
Konu İsrail ve onun işgal ettiği Filistin Toprakları olunca bu İran'ın gerçekleştirmiş olduğu ilk davul zurna çalarak saldırı girişimi değil. İran ve ona bağlı askeri unsurlar Orta Doğu coğrafyasının değişik yerlerindeki Müslümanlara saldırırken oldukça etkili ve zalim olabiliyor. Ancak söz konusu İsrail ise çok daha anlayışlı ve zararsızlar. Hedefe ulaşıp ulaşmadığı meçhul olan insansız hava araçları ve füzelerin ateşlendiği anı ve hedeflere ne zaman ulaşacağını dünya kamuoyuna ilan ediyorlar ki İsrail ve onu savunmaya meraklı süper güçler gerekli tedbirleri alsın.
İşte bu ortamda Türkiye'nin devlet ciddiyeti ile bağdaşır, akıllıca ve gerçekçi Filistin politikası bir kez daha takdir edilmelidir.