Türk-İslam Sentezi Anayasası

Saray'daki AKP'li son günlerde çok büyük sözler söylüyor. "Vesayetçilerin 27 Mayıs 1960 darbesiyle Türkiye'nin ayağına vurduğu, 12 Eylül rejiminin perçinlediği prangaları söküp atma vakti"ymiş.

Epeydir kendisine iliştirdiği ortağı da benzer yolda. Ona göre de "Darbe anayasası Türkiye'ye layık değil"miş.

Bir kere açıkça belirtmek gerekir ki 27 Mayıs Anayasası, Türkiye'nin şimdiye değin gördüğü en özgürlükçü anayasadır. Bugün uyguladıkları rejimle, bırakın o anayasayı eleştirmeyi, eskilerin deyimiyle onun öngördüklerinin yanından bile geçemezler.

Ellerinde geriye kalıyor bir 12 Eylül Anayasası.

12 Eylülcülerin resmi ideolojisinin ne olduğunu biliyoruz: Türk-İslam sentezi!

Hani iktidar ortakları "yerli ve milli" diyorlar ya, onun leblebi gibi bir geçmiş zaman ununa bulandırılmış halidir Türk-İslam sentezi.

Dinci-ırkçı, Osmanlıcı-Turancı, gerici-kafatasçı; ne derseniz deyin, çağdaş uygarlık ve ilerleme ile uyuşmayan bir çizgidir.

Aslına bakarsanız, 1923 Cumhuriyeti'nin mezarını kazıp üzerine eğreti bir temel ile oluşturdukları reisçi sistem, 12 Eylül'ün ta kendisidir.

12 Eylül'ün reisi Kenan Evren her gün her konuda konuşur, halka sözde ders verir, beğenmediklerini hapse atar, basını sansür eder, kürsülerde ayetler okuyarak imamlık yapardı. Üniversiteleri ve okulları gericilik yuvasına çevirmişti. Küresel egemenler ne isterlerse onların sözünden de çıkmazdı.

12 Eylül'ün bir sentezi olan Saraycı ittifakın reisi de bugün aynı halk öğütücüsü değirmen taşını çeviriyor. Ayrımları yok.

Yeni anayasa masalının varmak istediği tek mutlu son bellidir:

Ömür boyu reis seçilebilmek!

'TÜRKİYE'NİN YÜZYILI' SLOGANI AŞIRMADIR

AKP'nin, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamamak için bulduğu "Türkiye'nin Yüzyılı" sloganı bir aşırmadır!

"Kanıt nedir" diye soracak olursanız...

2000'lerin başında Amerika'daki tutucu neo-con takımı, ABD'nin, başta Ortadoğu olmak üzere dünyaya yeniden egemen olmasını öngören "Yeni Amerikan Yüzyılı Projesi"ni gündeme taşımıştı. Projenin hedefi "Amerikan liderliği; hem Amerika hem dünya için iyidir" diye özetleniyordu.