Özgür Özel fırtınası

CHP Genel Başkanı olduktan sonra Özgür Özel sanılanın aksine çetin ceviz çıktı.

Ak Parti lideri ve Cumhurbaşkanıyla görüşüyor. Muhalefet lideri ve Cumhur ortağı MHP lideriyle görüşüyor. Öğretmenlerin atanmasıyla ilgili iktidarla görüşeceğim diyor. Emekli meselesiyle ilgili miting yapacağını söylüyor. Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret ettiğini söylüyor. Azerbaycan'ı ziyaret etmek için teklif ilettiğini söylüyor. v.d.. Özgür Özel yapılması gerekeni yapıyor. İktidarın yolunun doğru olduğunu teyid ediyor. Türkiyenin doğrularının iktidarın geçtiği yoldan olduğunu ima ediyor. Bir de kavga, anlamsız gürültü ortamının itilip, hak yola gelinmesi gerektiğini ima ediyor.

Bu, iki kesimce de tehlikelidir.

Birisi Özgür Özel'i çantada keklik görüp onu harcamak isteyen parti içi çevreler. Onlara göre partiye Ekrem İmamoğlu hakimdir ve gittikçe Özgür Özel'i bir kukla gibi oynatacaktır. Son tahlilde İmamoğlu'nun dediği olacak ve Özgür Özel, bir olağanüstü kongrede gidecektir. Bir diğer hesabı olan ise sabık lider Kemal Kılıçdaroğlu'dur. O da kongrede yenilmişliğini Özgür Özel'in başarısızlığına bağlamıştır ki; nerden çıktı bu ataklar

Özgür Özel'in bu ataklarının hazımsız olduğu bir diğer kesim iktidar çevreleridir. Çünkü onlara göre Özgür Özel ve CHP, iktidar için yapılan eleştirilerden ders çıkarmışa benziyor. Dikkat edin; iktidar için dedim. İktidar henüz bu dersi çıkaramadı.

Seçimde birinci parti olan CHP'nin çiçeği burnunda genel başkanı yaptıklarıyla, Türkiye'de her kesimin kabulleneceği bir Cumhurbaşkanı olmayı hak eder hale geliyor. Yani bugün için ne kadar "ben 2028'de aday olmayacağım" dese de 2028'e çok var; siyasette bir gece bile çok uzun zamandır.

Bu atak Özgür Özel'i güçlendirir. Onu Cumhurbaşkanlığı makamına çıkarabilir.. Ak Parti de bir an önce kongresini yapmalı ve yollara düşmelidir.

Çiçeği burnunda iki lider var. Biri Özgür Özel, diğeri Fatih Erbakan.

Onun geleceği de, yeni projeler üretip halka sunmasına bağlıdır. Öyle meydanlarda hükumeti eleştirdi diye oy verilmiyor...İzah edecek, emeklilere onları memnun edecek zammı nasıl verecek. Enflasyonu nasıl düşürecek. Eleştirdiği şeyleri kendisi nasıl, hangi programla yapacak Öyle biz Refahyol hükümeti zamanında yaptık demekle olmuyor. O zaman yapan Necmettin Erbakan'dı. On bir ayda hükumeti terk etti.

MİLLETVEKİLİ NE İŞE YARAR

Sahi milletvekili ne işe yarar. Eskiden vekilin seçilmesinin bir heyecanı vardı. Falancayı işe koydu. Falancaya iş buldu deniliyordu. Filan yere şunu yaptırdı. Filan köye yol yaptırdı deniyordu. Şimdi her şey merkezden planlanıyor. Peki, vekil ne yapıyor. İşkur kuraları bile bilgisayardan çekiliyorsa iktidar vekilleri ne yapıyor Efendim onlar da TBMM'de yasa çıkarıyor. Peki, kim biliyor bunu Seçmen bölgesindeki adama ne İktidar milletvekilinin 3 veya 5 bir işe alma kontenjanı olmalı değil mi Alt yapısı hazırlanarak. Muhalefet milletvekili zaten bir iş yapamıyor. İktidar vekili de öyle. O kadar parayı neye veriyorsunuz TBMM'deki koltuklar boş kalmasın diye mi

Partide gece gündüz çalışan gençler ne olacak Onları sadece belediyeyi kazanma durumunda belediye başkanı mı işe alacak

Bu işte bir yanlışlık yok mu Milletvekili dediğin şehrine kalıcı, milletin gördükçe hatırlayacağı bir hizmet yapacak.