Vardır bu işte de bir hayır

Seçimler yapıldı. Hiç düşünülmeyen netice alındı. Emekliler hükümete bir ikazda bulundular. Defalarca uyardığımız gibi oldu ve emekliler sandığa gitmedi. Bu makalemde inşaallah durumu ve çözümü yazacağım.

DURUM

Durum hakkında çok yazmaya gerek yok. Zira ekonomik durum herkesin malumu. En çok kıvranan insan, muhtaç insandır.

1- Durum öyle gösteriyor ki sandığa gitmeyenler Recep Tayyip Erdoğan'dan vaz geçmeyenlerdir. Onlar CHP'ye asla oy vermezler. Ama hükümetin de kendilerini düşünmesini isterler,

2- "15 Temmuz'da darbeyi durduran Recep Tayylp Erdoğan'ın marketler karşısında sesinin çıkmaması bizi şaşırtıyor."Diyen vatandaşın ne kadar haklı olduğu gün gibi açığa çıkmaktadır.

3-"Her yıl bu kampa gelirim ama bu defa borç alarak geldim."Diyen kadından bir şey bekleyemezsiniz.

4-Sürekli "Dünya evlilik günü. Sevgili günü v.s"gibi günlerin propogandasını yaptırıp bir defa bile bir emeklinin hanımını alarak yemeğe götürememesi ne acıdır. Emekli o duruma düşmüştür.

5-10.000 TL'den az ev kirası mı var 10.000 TL kira verip 11.500 TL maaş almak ne menem bi şeydir Emekli burada sandığa gitmeyerek bi ikazda bulunmuştur.

ÇÖZÜM

Bu durum ancak şu çözümlerle vuzuha kavuşur.

1-cilen emeklilerin durumu gözden geçirilmelidir. Özellikle SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin durumları düzetilmelidir. Bunlar içinde farklı prim ödediği halde aynı maaşı alanlar bulunmaktadır. Bu konu üzerinde çalışmalıdır.

2-ürkiye, tüm yasakların kalktığı tamamen özgür bir ülke olmalıdır. Özellike 5816 Sayılı Yasa gibi çoktan hükmü geçmiş yasa kaldırılmalıdır.

3-emurlar ile emekliler arasındaki fark adaletle giderilmelidir.

4-eşkilatlar yeniden dizayn edilip bir anafor olduğunda partiyi ilk terkedecekler ayıklanmalıdır.

5-"Dava şuuru dava şuuru"deniliyor ama dava şuurunu ne olduğu açıklanmalıdır.

6-klı sıra fiyat artıran marketler tüm şubeleriyle bir veya üç günlüğüne kapatılmalı asla para cezası uygulanmamalıdır.