Şehit milletin kalbine, şehitleri alaya alan çöplüğe gömülür

Şehit (şehid) tanık olmak demektir. Şahit (şahid) de o kelimenin kökünden gelir ve "şahit olan anlamına gelir. Şehadet ise aynı kökten gelen, şahit olduğunu tescilleyen rütbeyi hak etmesine vesile olan fiildir.

Şehitd neye tanıklık etmektedir Şehidin tanıklığı yani şehadeti cennetedir. Şehit olduğu andan itibaren cenneti gören, cennet için belenen, cennet için ulanan ve uğurlanan kimsedir.

Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz: "Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayınız. Zira onlar Rableri katında diridirler. Fakat siz anlayamazsınız." (Bakara 154Ali İmran 169) buyurur.

Yani Allah yolunda, Allah için, Allah davası uğrunda İşte siz burayı anlayamazsınız.

"Şüphesiz ki Allah, Allah yolunda savaşıp öldüren ve öldürülen müminlerin canlarını ve mallarını Tevrat-İncil ve Kur'an'da verilmiş bir hak olarak cennete karşılık satın almıştır. Verdiği sözü Allah'tan daha çok tutan kim vardır Öyleyse yaptığınız alışverişe sevinin; bu büyük bir kazançtır.(Tevbe111)"

Yani Allah yolunda, Allah için, Allah davası uğrunda

Peygamberimiz (S.A.S): "Allah yolunda şehit olmak, kul borcundan başka, her günaha kefarettir.(Sahih-i Müslim)" buyurur.

Yani Allah yolunda, Allah için, Allah davası uğrunda

"Allah yolunda yaralanan herhangi bir kimse, kıyamet gününde yarasından kanlar aktığı halde gelir; rengi kan rengi gibidir fakat kokusu misk kokusu gibidir. (Sahih-i Buhari ve Müslim)"

Yani Allah yolunda, Allah için, Allah davası uğrunda

"Kim Allah yolunda öldürülürse o şehittir. Kim Allah yolunda ölürse o şehittir. (Sahih-i Müslim, Sünen-i Nesei)"

Yani Allah yolunda, Allah için, Allah davası uğrunda

Peki soralım: Allah yolunda, Allah davası uğrunda, Allah için ölen veya öldürülenlerin haricindekiler şehit değil mi Hayır.

Nasıl olur Şehit deniyor böyleleri için!

Doğrudur. "Şehit" kelimesinin yerine koyacak o vasıfta ve derinlikte manası olan başka kelime bulamadıkları için İslam'ın terminolojisini kullanıyorlar. Bir komünist ölüyor, "devrim şehidi"; bir mafya mensubu öldürülüyor "örgüt şehidi"

Bir insanın şehit olabilmesi için cenneti hak etmesi gerekir. Cennetin sahibi, onu verebilecek de Allah'tır.

Örgütün ölüsüne o örgüt, ülkenin ölüsüne o ülke verebilecek cenneti varsa verir; o da onun şehidi olur.

PKK'ya sorsan ölülerine şehit der İsrail'e sorsan şehit der.

Mücerret(soyut) anlamda bir kara parçası için savaşıp ölen şehit olmaz.

Sınır ötesi operasyonlarda ölen askerlerimiz şehit sayılır mı

Eğer gayesi Allah için veya Allah uğrunda mücadele ise, bunu böyle ifade edemese de gayesi ezan susmasın, Müslümanların dirliği, birliği bozulmasın, insanlar ibadetlerini rahatça yapsınise şehittir. Çünkü niyet, mukaddes olanla bütünleşmektedir. Niyeti itibariyle, Allah yolunda olmayı ret ve inkâr etmiyorsa, alay etmiyorsa şehittir.

İnkâr ediyorsa, inanmıyorsa ülkenin şehididir lakin Allah'ın değil.

Ülke onun hatırasını yaşatır, ailesine maaş bağlar, ev verir v.s. Lakin Allah'ın vaadi olan cennet Allah yolunda şehit olanın hakkıdır.

Onun için Milli Savunma Bakanlığı, TSK, sınır ötesi operasyonlara gönderdiği askerlerimize bu detayı iyice açıklamalıdır. Onları eğitmelidir. "Askerler! Siz soyut bir toprak parçası için savaşa gitmiyorsunuz. Bu terör unsurları galip geldiğinde Müslüman Milletimizin ibadetine, ezanına, bacılarımızın ırz ve namusuna tecavüz edecekler. Çünkü karşımızda Marxist veya DürziNusayri bir örgüt var. Asıl gayeleri, son tahlilde İslam'ı yok etmek. Bunun için vatanımızı ve inancımızı buna engel görüyorlar. Bunun için, bu tehlikeyi bertaraf etmek için savaşıyoruz."