Nerede bir pislik varsa orada hep aynı kişiler var!

Nerede bir pislik varsa orada hep aynı kişiler var!

İDRİS GÜNAYDIN

Bir grup teğmen Mustafa Kemal'in askerleriyiz dedi. Türk Ordusunun askerleri değil, Türk Milletinin ve devletinin askeri değil Mustafa Kemal'in askeri.

Eh, gidin rahatça mezarını ziyaret edin. Heykelleriyle resim çektirin. CHP'ye girip siyaset yapın. O parlak fikirlerinizi âleme duyurun ki millet sizi iktidara getirsin.

Ama sanki millete kılıç sallayarak diyorsunuz ki; "Biz bu kılıcı size saplayacağız." Ee! Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Konya'ya. Niğde'ye değil Konya'ya. Artık zaman geçti.

Fakat bir kısım insan var; ordudan atılan teğmenlere sahip çıkıyor.

Karı-koca otobüsle Eskişehir İzmir hattında yolculuk yapıyorlar. Bu esnada namaz kılıyorlar; otobüs şoförü onları otobüsten atıyor. Aynı çevreler oh çekiyorlar.

Bir genç metroda giderken sakalı veya başörtüsü yüzünden hakarete uğruyor; o çevrece onlara sahip çıkılıyor.

Bir kız okuduğu okulda örtüsü yüzünden hakaret görüyor; o çevrece alkışlanıyor.

Kimileri ezandan rahatsızlık duyduklarından söz ediyor; o çevrelerce sahip çıkılıyor.

Suriye'ye giriyorsunuz; o kesimlerde Paris'e gidip bir kibrit getirmek kadar değeri yok.

Savunma Sanayiinde olmadık işler başarıyoruz, bir takımın diğerini yenmesi kadar değeri yok.

Yağ bitiyor dünyanın yağını, un bitiyor dünyanın ununu temin ediyorsunuz; bir şarkıcının konserine gitmek kadar değeri yok.

Afrika 30 milyon 800 bin km. 3 milyara yakın nüfusu var. Afrika'nın şehrül emini durumuna geliyorsunuz. Avrupa'dan kaşık ithal etmek kadar önemi yok. Fransa'yı adeta kovuyorsunuz Afrika'dan; neredeyse üzülecekler.

Adam derste öğrencilere, onların inançlarına hakaret edercesine nutuk sallıyor; fikir özgürlüğü ayağına o malum cenah sahipleniyor.

Bir Hatay'ı almak için evir çevir tarih delik deşik edilmiş; Suriye'nin tamamını fethediyorsunuz; denizde yüzmek kadar mühim değil.

Azerbaycan'da Türk Dünyasının en büyük kazanımını başarıyorsunuz; o kesimlerde dıttırı, vıttırı...

Yahu! Edep dersen yok, saygı dersen yok, takdir dersen yok, hakkı teslim dersen yok... Siz hangi çeşmenin suyunu içtiniz

Siz neden hoşlanırsınız

Emekli maaşı da emekli maaşı.

Eskiden iyi miydi Ooo. Çok iyi idi. Ne zaman Google'da hepsi var. İyi dediğiniz yıllar 2002'den sonra. Yani enflasyonun 6'ya kadar indiği yıllar. Yani Ak Partili hükumetler...

Bugün istediğiniz oranda değilse sebebi var.

Pandemi döneminde mobilya mağazam vardı. Mobilyanın merkezi Kayseri'den mal getirtiyorum. Siparişini verdiğim, parasını ödediğim mallar aylar oldu gelmiyor. Bir gün patronu aradım dedi ki; "Arkadaş! Bütün mobilya üreten yerleri İstikbal ve diğer büyük firmalar kapattı. Onlara çalışıyoruz. Çünkü adamların dünyanın muhtelif yerlerine siparişleri var. Pandemi dolayısıyla işçileri arasında corona olan var. Bizler de tam kapasite ile çalışamıyoruz. Bu ara coronodan ölenler var. Bu yüzden ya yarım kapasite ile çalışıyoruz ya da adam hep iflas etti. Biz de büyük firmalara çalışıyoruz."

Görüldüğü gibi corona kaç esnafın işini bitirdi. Üstüne üstlük deprem... Savaşlar...

Her savaş, içinde ol veya olma sizi etkiliyor.

Rusya'da Ukrayna savaşı sonucu 840.000 insan ölmüş. Bu kadar pazarın eksildi. Daha önce sattığımız malların çoğu bu dönemde alınamıyor.