Ne yazsam

Yazacak o kadar çok şey var ki; hangisine değinilse sezadır. Gündemi kaçırmamak için azıcık azıcık değinelim:

EYLEM TOK

Kadın gerçekten tokmuş ki; cinayet işleyen oğlunu (o kaza bir cinayet sayılır) göz açıp kapayıncaya kadar önce Mısır'a sonra da ABD'ye kaçırdı. Parayla oluyor bunlar hep. Araştırın bakın bunlar memleketin ya dönmelerindendir, ya Leani'lerindendir, ya adını değiştiren kriptolarındandır, ya da zengin ve de "cü"lerdendir.

Allah korusun bunların çocukları sınır ötesi operasyonlara gönderilse ve şehit olsa ortalığı yangın yerine çevirirler. Savaş dursun, barış olsun derler. Sanki devlet barış olmasını istememiş gibi. Fakirin çocuğu da bir hata yapabilir. Suç işleyebilir. Gençliktir; nefsine ve şeytana uyabilir ama cezasını çeker ki; çekmelidir; topluma karışır. Zengine gelince durum farklı.

İMAMOĞLU'NUN HABERİ YOK

İki televizyon programında İmamoğlu kendisiyle yapılan röportajda sorulan soruların bir kısmına "hatırlamıyorum" cevabını verdi. Aklıma şu fıkra geldi: Adam cinayet işlemiş. Avukatına demiş ki, beni ne et et kurtar. Sana yüklü bir para. İyi ama nasıl beraat ettirecek Taktik vermiş katile: "Hakim nesorarsa "loo loo" de!" Mahkemeye çıkmışlar. Hakim cinayetin yeri, silahı, niyeti v.s. konusunda soruyor, adamloo loodiyor. Sonunda hakim bakmış; bu adam cinayeti işleyecek tip değil. Akıldan eksik. Beraat kararı vermiş. Mahkemeden çıkmışlar. Avukat parayı isteyince adam avukata da "looloo" demez mi Avukat sinirlenmiş: "Bana da mı loo loo"

İmamoğlu sıkışınca "hatırlamıyorum" diyor.

Biraz egzersiz yapıp aklını geri getirmek lazım! Mesela: Çok kar yağmıştı bir tarih. Sen İngiliz elçisiyle balık yemeye gitmiştin.

2019 seçimi biter bitmez denize koşmuştun.

Temel atmama merasimi yapmıştın.

900 ile 700 sayısını toplayıp ortasını 700 olarak bulmuş ve bizim gibi cahillere matematik öğretmiştin. Hatırladın mı

Hatırlamadım derse klinik bir vakadır ve onu bir şey sanıp oy verenlerin meselesidir artık.

ÖZGÜR ÖZEL

Ağzına zerre yakışmıyor ama ne yapsın, siyaset. Konuşmasının bir yerinde Ramazan ve oruç konusuna girmiş. Aynen şöyle diyor: "İlk sahur tutuldu, ilk iftar yapılacak. Allah gani gani oruçlarınızı kabul etsin(Aslında Allah gani gani rahmet etsin denir.) Ama ağız böyle şeylere alışık olmadığı için hemen sırıtıyor. Devam ediyor: "Bu ramazanda otuz ramazan var!"

Yani İnönü'nün "ben gösteriş olmasındiye cumayı evde kılıyor veya kaza ediyorum" demesi gibi bir şey. Kııçdaroğlu'nun gaflarına hiç girmeye gerek yok.