Milletine sevdalı olanın tembellikle davası vardır

Giresun Sağlık İl Müdürü ile yaptığım röportaj üzerine olumlu, eleştirel birçok tepki aldım.

Çoğunluk olumluydu tabii. Ama siz ne yaparsanız yapın memnun kalmayan tipler var ve onlar asla razı olmazlar.

İsrailoğulları ahlakı vardır onlarda. Allah kudret helvasıyla bıldırcın eti gönderir onlar soğan ve sarımsak isterler.

Şeytan ahlaklıdır onlar: Allah cinlerin başkanı olarak yaratır o lanetlenenlerden olmayı tercih eder.

Muhammet Bulut Bey Giresun İl Sağlık Müdürümüz. Anlattıklarından ve ilimizde sağlık alanında yaşadıklarımızdan hareketle söylüyorum; Türkiye nereden nereye gelmiş!

Türkiye'nin geçmiş yıllarına bakıyorum: Ne kadar acizmişiz! Köylere yol yok, ebe yok, şehirde hastane yok. Kocakarı tabir edilen halk hekimleri ve halk baytarları var. Her köyde aşağı yukarı bir iki tane bulunuyor.

Mesela babaannem. Ebe, kırık çıkıkçı, baytar Doğum için ona gelirler, ağaçtan, yardan düşenler ona gelirler, ineğin çonu yarılacaksa ona gelirler, kulağından kan alınacaksa ona gelirler, döl tutmuyorsa ona gelirler. Yemiyor içmiyorsa ona gelirler

Bir de nalbantlar var

Devlet ne kadar acizmiş ki; kendi okullarından yetiştirip gönderemediğin eben, nalbantın, baytarın yoksa köylerdeki bu Allah vergisi yetenekli insanları ömründe bir kez olsun şehre topla. Bir otelde yatır, masrafını karşıla ve eğitim semineri ver. En iptidai usullerle de olsa ver.

Yok.

Bunu bile düşünmekten aciz bir devlet.

Giresun'a Devlet Hastanesi 1965'te açılmış. 200 yataklı olarak. Türkiye'nin nüfusu 31 milyon. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi 2008'de açılmış. Türkiye'nin nüfusu 71.milyon.

Şimdi Türkiye'nin nüfusu 85 milyon. Kırk üç yılda Gedikkaya Devlet Hastanesi yenilenip İlhan Özdemir'e inkılap etmiş. 2008'den sonra Aksu Araştırma Hastanesi, 350 yataklı İlhan Özdemir Devlet Hastanesi, 200 yataklı. Güre kadın doğum ve çocuk, Fizik tedavi ve rehabilitasyon, Ağız ve Diş sağlığı merkeziDr. Ali Menekşe Göğüs Hastanesi

Modern Aile HekimlikleriBulancak Devlet, Görele Devlet, Şebinkarahisar Devlet

Her ilçede hastane mevcut yani

Günlük, acil ile birlikte on yedi bin poliklinik hizmeti veriliyor.

19652008 arası 43 yıllık dönemde bir hastane. İlçelerin çoğunda sağlık ocağı bile yok bu dönemde.

Şimdi bunca hastane, modern cihazlar ve hasta yoğunluğu

Hastaların 30'u il dışından geliyor ama yine gayrı memnunlar var, yine feveran edenler var.

1994 yılında bir süreliğine o zamanlar Giresun'da yayın yapan Kanal 28 televizyonu idareciliği yaptım. Bir akşam, göz hastası bir gence yanlış teşhis ve yanlış ilaç kullandırma ile ilgili gözünün birini kaybettiği iddiasıyla birhaber program yayınladık. O geceyi hiç unutmuyorum. Cep telefonu yok o tarihlerde. Sabit telefonuyla televizyonu arayan arayana Tamamı da kadınlar.

Ve bazı kadınlar öyle şeyler anlattılar ki, burada yazmaya yürek ister. Ama bir kadının ağlayarak anlattıklarını özetlemek istiyorum: "Üçüncü katta, sekreteri, görevlisi olmayan tek daireli bir Dr. muayenehanesi. Çıktım. Neyin var diye sordu. Sağ omuzumun arkası ağrıyor dedim. Arka odaya aldı beni ve sedyeye yatırdı. Sağ omuzum diyorsun ama oraya ağrı şuradan(!) gelir, dedi. Bir Allah, doktor ve ben Başka kimse yok. Kadın ağlamaya başladı. Evliyim, çocuklarım var. (Ve şu vurucu cümleyi söyledi)Devlet buna çare bulmaz da bizi bu ırz düşmanlarının önüne niye atar"