İran diye bir devlet var mı

Eski Araplarda bir gelenek vardı. Bir evin misafirine başka bir kabile mensubu saldırsa o ev sahibi misafiri ölümüne korur ve hatta o kabile de sahip çıkardı. Kabileler arası kavgaların çoğunun buradan çıktığına dair kayıtlar var.

İran, Türkiye'nin iki katı büyüklüğüne rağmen ve Türkiye gibi muazzam nüfusa rağmen işi gücü İsrail'e höykürmek olup İslam Dünyasında kendince prim yapmaya çalışıyor. Acizsen sus, haddini bil. Ona buna kuru kuruya cesaret verme.

İsrail, Kasım Süleymani'yi öldürdü. İbrahim Reisi bir meçhule kurban gitti. İsmail Haniye güvenli bir evde suikasta uğradı. Hem de İran'ın dişi kadar İsrail kocaman İran'da bunu yaptı.

Cevap vereceksen cevap ver. Veremeyeceksen sus.. İnsanın midesini bulandırma.

Öyle Yemen'de Husi garibanlarına, Lübnan'da Hizbullah garibanlarına İsrail'den dayak yedirmek yiğitlik değil.

İran'ın Şii yayılmacılığı peşinde olduğu bidayetinden beri belli. İşi gücü Osmanlı ve Türkiye'nin önünü kesmek ve İslam Dünyasına lider olmak. Lider olmak için sadece zengin olmak, çok şey üretmek yetmiyor. Yürek de lazım. O da Allah vergisi olacak.

ERBAKAN'IN HAYALİ

Rahmetli Erbakan çok uğraştı. Birlikten yanaydı. D-8'leri kurdu. Fakat o kadar mücadele eden bir Başbakana Mısır gezisinde ve Libya gezisinde yapılanlar daha dün gibi hafızalarımızda. Bu ve buna benzer ülkeler kendi uğurlarında can verecek kadar uğraşan bir lidere başkasına yapmadıklarını yapıyorsa; geriye bir şey kalıyor: Bugünkü Libya durumunda olan İslam ülkelerini yardımlarla bağımlı hale getirmek. Bunun için Türkiye'nin alan değil veren olması gerekiyor. Tabi içerideki Türkiye düşmanı yabancı kriptoları def edebilirsek.

BU AMERİKA İLE NE YAPACAĞIZ

Dış İşleri Bakanımız Hakan Fidan'ın dediğine göre İsrail, Lübnan'la savaşa tutuşursa ABD de ardından onu destekler. Amerika'ya ne söylemeli Bu kadar adi ve alçakça bir devlet olur mu Irak'ı mahvetti. Ebu Gureyb zindanlarında Iraklı Mücahitleri savaş kurallarına aykırı olarak soydurdu.

İran'la Irak'ı on yıl savaştırdı. O zamanki Dış İşleri Bakanı Vahit Halefoğlu'nun bir sözünü hatırlıyorum: "Bu savaş bitmez. Çünkü ilk kez iki tarafı da destekleyen güç aynı güç" demişti. Kim o aynı güç Amerika.

Türkiye'nin üç bir yanından üslerle sardı. Suriye'de, Irak'ta, Yunanistan'da, Kıbrıs'ta Ne yapmak istiyor Nihai hedef belli; Türkiye.

İşte tam burada şu iddiamı yenilemeliyim: İslam Birliği diye bir şey olmaz. Yaptırmazlar. Tarihte de olmamıştır. Bugün de birçok İslam ülkesi kukla yönetimlerle yönetilmektedir. Zaten İslam devleti yoktur, İslam ülkeleri vardır. Türkiye de dahil İslam devleti: İslam'la yönetilen devlettir. İslam ülkesi ise halkı Müslüman olan ülkedir.

Yalnız Türkiye'nin bir avantajı var: Türkiye'de ABD'nin kuklası olmayan dindar bir iktidar var. Kalkınması göz dolduruyor.