Giresun'da niçin kaybettik

Baştan şunu söylemeliyim ki; Giresun'da da Bulancak'ta da başkanlar Aytekin Şenlikoğlu ve Recep Yakar çalıştılar.

Başarılıydılar. Lakin Bulancak için Recep Yakar'ın yeniden aday olmaması şüpheleri artırdı! Başarılı bir başkan neden aday olmuyor Sorusunu akla getirdi.

Ve doğru yanlış bir laf uyduruldu veya yayıldı. Denildi ki; "Başkan sahaya kendini değil de aynı sistemi devam ettirecek yardımcısını sürdü. Kazandığı takdirde kurdukları düzen devam etsin diye!" Ama kurdukları düzen konusunda muhtelif rivayetler döndü dolaştı.

Ben, Bulancak'ta yaşayanların yalancısıyım.

Aytekin Şenlikoğlu'na gelince onun kendisi hakkında öyle rivayetler dolaşmadı. Sadece yaptırdığı villasıyla ilgili bir kanıtlanmayan ifade dolaştı. Bugün Aytekin başkan da değil. İddia sahipleri samimiyseniz mahkemeye gidin. Ve iddianızı ispatlayın. Sıradan bir insan bile o villayı yaptırabilirken Aytekin neden yaptırmasın.. Şehre değil köye. İddialar şunlar:

1-Aytekin Şenlikoğlu kibirlidir. Halkla samimiyeti yoktu. Telefonlara dönmez. Ben bu iddiaya katılmıyorum ama söylenenlerden biri bu.

2- Plaja bir düzenleme yaptı ama milyonlarca para harcanan plajda yine eskiden orada anadan uryan denize girenler denize girmeye devem ettiler. Bizim mestureli bayanlarımız yine kenardan seyretmek zorunda kaldı. Tesettürlüler için bir kenara bir düzenleme yapılmadı.

3- Yazın Belediye Kültür Müdürlüğü konserler düzenledi ama içlerinde bir tane Aytekin Şenlikoğlu'na oy veren kesimin gençlerine hitap eden konser yok. Yine karşı mahallenin gençleri dinledi, stres attı.

4- Seçime yakın Esnaf Odaları Başkanının 100'ün üzerinde adamını işe aldığı fakat Esnaf Odaları Başkanı seçimde CHP adayını destekleyip başkan yardımcılığına da oğlunu getirttiği bir anlamda Aytekin Şenlikoğlu'na seçim sürprizi yaptığı söyleniyor. Bunu iki kaynaktan sordum "doğru" cevabını aldım.

5- Bundan başka olarak şu sözü öğrendiğim günden beri hep aklımda tutarım: "Kapitalistler kasada parayı biriktirir. Sol, iktidara gelince o parayı halkla yer."

Sen yol yaparsın, olmayan suyu bulur getirirsin. İmamoğlu denen adam 150 TL'ye köfte satar.. Oyları yine alır.

Bir türlü bu belediyeciliğin sosyal yönünü öğrenemedi bizimkiler.

6- Ak Parti, Refah Partisi, ANAVATAN Partisi, AP Bu partiler Demokrat Parti havzasından oy almaktadırlar. Ama ne hikmetse yıllar var Anavatan ve Ak Partiden belediye başkanları geldiği halde Giresun'da Cemal Gürsel'in caddesi var, İsmet İnönü'nün caddesi var; Adnan Menderes'in ne caddesi, ne sokağı ne parkı, ne okulu Hiçbir yerde adı yok. Ben de sorayım; sizin varlığınız ne işe yarıyor Eğer bizi yine CHP zihniyeti yönetecekse

7- Aytekin Şenlikoğlu'nun kaybetmesindeki bir diğer amil ise memleketin genel durumudur. Yani emeklilerdir. Çok iyi bildiğim Tayyip Erdoğan uğrunda canını verenler bu defa sandığa gitmediler. Yani kocalarının emekli maaşına Tayyip Beye ihtar çektiler.

8- Şunu hiçbir zaman unutmamalıdır ki; halk bu seçimde "Sen bu mülkün kralıysan ben de evimin kralı olmak istiyorum. Perişan kral olur mu Sen istediğin gibi ye iç ama bana gelince sabret. Böyle olmaz. Seninki kadar maaş istemiyorum. Lakin ben de senede bir kez olsun eşimle bir yemeğe gidebileyim."Halkla şaka olmaz. Aç insan fırın yakar demişlerdir. Bu sefer bizim fırını yaktılar ve zararı bize geldi.