Giresun'a Karadeniz'in en büyük Diyanet külliyesi yapılıyor

Her kurum çağın icaplarına göre kendini donatmak zorunda. Bunlardan biri de Diyanet. Diyanetin tüm yatırımları Diyanet vakfından sağlanırken, merkezi bütçeden ayrılan para ise personel giderine gidiyor.

Her yıl onlarca cami, külliye yapılıyor. Bunlar aşağı yukarı dernekler üzerinden ve hayırseverlerin paralarıyla yapılıyor.

Okuyan öğrenciler de genellikle halkın orta halli veya fakir diyebileceğimizin çocukları

Tabii, eğitimin lise sona kadar mecbur tutulduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu toplumun, neresine giderseniz gidin her yerinde dindar bir muhit bulmak mümkün. Vakit namazlarında camiler dolmaz ama bizde camiler Cuma ve Bayram Namazları için yapılır. Vakit namazlarına da gitmek için camiler açıktır. Lakin vakit namazlarında camiler dolmaz.

Giresun bu anlamda vasat bir vilayetimizdir. Vasatlığı, nüfusunun azlığından, köylerde evlerin dağınık olmasından kaynaklanır. Ama Giresun'a Karadeniz'in tüm külliyelerini hacim olarak gölgede bırakacak bir külliye yapılıyor. Nerede Aksu Mah. Çotanak Spor Kompleksi karşısında.

Giresun İl Müftülüğü Dini İlimler Külliyesi adıyla başlayan bu yapı gerçekten de külliye hüviyetinde. İçinde Kız ve Erkek Hafızlık Kur'an Kursları, İlahiyat Akademisi,4-6 Yaş Kur'an Kursu, Cami, Gençlik Merkezi, Konferans Salonu, Kütüphane, Nikah Salonu bulunacak olan bir kompleks

Bazıları görüşümüze katılmasa da dini eğitim bir ihtiyaç! Bunun en güzel örneği savaşlarda ve İngiltere'nin Avam Kamarası üyesi Gladiston'un tespitinde.

Ne demişti Gladiston: Türkleri savaş meydanlarında yenmek imkansız. Çünkü düğüne gider gibi ölüme gidiyorlar. Ancak (Elindeki Kur'an'ı göstererek) bu kitapla bağlarını koparabilirsek o zaman kendilerini yenebiliriz. (çünkü o zaman bir İngiliz'den farkları kalmaz. Ölmekten korkarlar ve savaştan kaçarlar. İ.G)

Tarih boyunca öyle olmadı mı Müslüman Türkler bütün Hıristiyan saldırılarına karşı durmadı mı Yine bugün Hıristiyanların saldırıları çeşitli şekil atında devam ediyor. Bunlara karşı duran da yine yiğit ve imanlı Anadolu çocukları değil mi

İçlerinde kaç Atatürkçü var, kaç Batıcı var, kaç laik var Yani Atatürk'ü sevmek ayrı. Ama felsefi manada Atatürkçü olmakKaç tane var

Fakat Türkiye'de öyle bir nesil yetişiyor ki; ölümden kaçan ve korkan, askerlik yapmayı yapmamaya tercih eden Türkiye'de yaşamak yerine Batıda yaşamayı tercih eden. Batının da batısını. Mesela Bulgaristan'ı değil.

Bu anlamda Türkiye dindarlaşmalıdır. Çünkü Türkiye çok kavgalı bir coğrafyadadır ve BatınınŞark Meselesidediği konu bizimle ilgilidir. Yani Türk'ü geldiği Orta Asya toprağına sürmek. 1071'den bu yana toprağımız olan Anadolu'ya yerleşmemize asla kimse razı değildir. Onun için kukla hükümetlerle bizi batıya hayran bir nesil yapmaya çalışıyorlar. Bunun da temsilcisi siyasette CHP'dir. Sanatta neredeyse sanatçıların çoğudur. Maksat Türk aile yapısını bozmak ve her şeyi normal hale dönüştürmek. İktidar da buna engel olamamıştır maalesef.