Geç kalıyorsunuz geç

Seçimler yapıldı ve kaybeden parti Ak Parti rehavete büründü. Hâlbuki milletle bağını yeniden güçlendirecekti. Nerede hata yaptı da kaybetti bunu araştıracaktı. Milletten soracak ve geniş kapsamlı taramalar yapacaktı. Ardından da çıkan sonucu rasyonel bir şekilde değerlendirecekti.

Bu yönde bir adım atıldığına şahit olmuyoruz. Hatta duydum ki büyük kongre Eylül veya Ekim aylarında yapılacakmış.

Şu anda hiç çalışması olmayan partilerden biri de Ak Parti. Hâlbuki harıl harıl çalışması gereken parti Ak Parti.

Seçimi nasıl kazanırız sıkıntısı yokken şimdi var oldu. Buna karşılık Ak Parti şu an harıl harıl çalışmalıyken tüm il ve ilçe yönetimleri "nasıl olsa değişeceğim" diyerek rehavetteler.

Normaldir. Her seçimden sonra böyle olur ancak bu Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset huyuna ters.

Kendisiyle ilk tanışmam şöyle olmuştu. Yıl 1977. 21 veya 22 Haziran. O sene milletvekili seçimleri olmuş, ikimizin de partisi MSP kırk sekiz vekilden yirmi dörde inmişti. Ben üniversite sınavı için İstanbul'dayım. Liseyi o yıl bitirmişim.

Kasımpaşa'da pastanesi olan eniştemin misafiriyim. Mevsim yaz ve hava sıcak. Kaybolurum diye korkuyorum. Zaman da geçmiyor. Bulunduğum yerden aşağı doğru gideyim. Sonra sağa sola sapmadan geri gelirim diye düşündüm. Aşağıda Kuzey'deniz Saha Komutanlığı var. Oraya kadar indim. Baktım oradan bir cadde sapıyor yukarıya. Buraya da gideyim. Ne var bakayım Nasıl olsa oradan geri gelir komutanlıktan yukarı pastaneyi bulurum.

Yukarı çıkarken MSP Şişli Teşkilatına rastladım. Gazeteleri okurum düşüncesiyle partiye uğradım. Baktım ki; Recep Tayyip Erdoğan. Yanında iki kişi daha var. Tayyip Erdoğan son talimatları veriyor. O iki kişinin ellerinde kostik kovası, fırça, koltuk altlarında afiş Seçim olmuş ve kazanan kazanmış, kaybeden kaybetmiş. Tayyip Erdoğan hâlâ bir etkinlik peşinde İşte seçimde kaybedilmez. Çalışmayı bıraktığın an kaybedersin.

Bunu defalarca anlattım. Şimdi aynı duruma Ak Parti mi dönüştü

Acaba şöyle mi Bu da aklıma geliyor. Bundan sonra Tayyip Bey yeniden aday olamayacağına göre kongrede veliahdını mı çıkaracak Kendisinin Cumhurbaşkanı olarak devam etmesinde ne bir mahzur var ne'de milleti rahatsız edecek bir sıkıntı. Sıkılanlar her zaman her şeye sıkılıyor

En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır. Yeni bir lider, yeni bir söylem Yeni lider partiyi yeniden tepeden tırnağa dizayn eder. Bir heyecan getirir. Böylece zamanında seçime gidilir. Sakın kamuoyu yoklamalarında şöyle çıkıyor, böyle çıkıyor sonuçlarına aldanmamalı.

Vahdettin merhumun Mustafa Kemal'e Yıldız Sarayı'nda Boğaz'daki İngiliz Zırhlıları karşısında dediği gibi diyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım. Yaptıklarınız tarihe mal oldu ve kitaba girdi. Bundan sonra size dinlenmek düşüyor artık. İnkârcıları ikna edemezsiniz. Onların vatan diye dertleri yok. Hiçbir zaman olmadı. Varsa yoksa mideleri ve bir de rahat bir tuvalet.

Eğer vatan diye bir dertleri olsaydı, şunlar üzerinde hakkaniyetle düşünürlerdi. Büyükbaş hayvan sayısı 2002'de 9.9 iken 2022'de 17.9 milyon olmuş; küçükbaş hayvan sayısı 2002'de 31.9 iken 2022'de 58.5 olmuş (buna keçi dahil değil). 2023 yılı hedefi 70 milyon; böylece Türkiye, koyun varlığında dünyada 10. sıraya, keçi varlığında dünyada 33. sıraya yerleşmiş. Küçükbaşta Avrupa'da birinci, büyükbaş varlığında da Avrupa'da ikinci sıraya yerleşmiş.