Cinnetin üç hali

İletişim Çağı birçok kolaylıklar getirdi. Telefon devrimini yaşıyoruz. Bu devrim bütün devrimlerin üzerinde ve kansız bir devrim oldu.

Tarihteki devrimlere yani çağ açıp çağ kapatan devrimlere baktığınızda çoğunda kan görürsünüz. Roma İmparatorluğunun yıkıldığı tarihte İlkçağ yıkılmış, İstanbul'un Fethi ile Orta Çağ yıkılmış Fransız İhtilali ile de Yeni Çağ yıkılmıştır.

Şimdi hangi çağı yaşıyoruz

İster internet çağı ister iletişim çağı isterse de telefon çağı Hepsi de uyar.

Kansız lakin sıkıntılı bir çağ Yeryüzünde tüm insanların yaşadıklarını anında duyup o acıya ortak olma çağı. İnsan değilsen ortak olma Vicdanın yoksa ortak olma İmanın yoksa görme, duyma, hissetme

Kur'an'ın ifadesiyle: "Ülaâike kel enâm: İki ayaklı hayvan" ol.

Önce Ramazan Bişgin (Böçgin) namıyla maruf Allah'ın masum kulu henüz arkasında kimlerin olduğu kesin aydınlanmadı ama mütevazı çay ocağında bıçaklandı. Kime ne yaptı Kimin ayağına bastı

PKK olabilir, bir serseri olabilir veya H.Ç gibi kendisini hedef gösteren bazı "din adına yol kesen dünkü yobazın oğullarından biri"nin kışkırtması olabilir.

Bu H.Ç için sosyal medyada şunu yazmıştım: Bu adam kripto dönme olabilir, demiştim. Çünkü sosyal medyada paylaştığı bazı konuşmalara istemeden şahit olduğumda gördüm ki; din adına ne kadar mantıksız, itici figürler varsa eteğine toplamış ha bire atıyordu.

Ramazan ne diyordu: "Yasin'i kendinize okuyun, her tarikat değil ama bazılarında hurafe ve batıl itikatlar çok var, Kamalizm bir batıl ideolojidir"

Kemalizm cihetinden de gelmiş olabilir bu cinayet.

Türkiye, ister meczup deyin isterse akıllı; ister harabat ehli deyin ister define: bir Ramazan'a tahammül edemedi! Onu koruyamadı.

Bakın görün ki; Allah davasının bu gönüllü mübelliği Ramazan'ın hayatından çok mevti İslam'a hizmet edecek gibi duruyor. Allah rahmet eylesin.

İkinci olay İzmir'de taksici cinayeti adıyla maruf olaydır ki; müşteri olarak bindiği taksinin şoförü Oğuz Erge'yi lüzumsuz yere oyaladıktan sonra para verecekmiş gibi yapıp cebinden silahını çıkarıp vuran Delil Aysal İnsanlığın tamamen tükendiği, çukurun en dibine düştüğü, tüm insani ve vicdani değerleri sıyırıp attığı olaydır.

"Sevgi ve merhamet insanlığın, hiddet ve şehvetse hayvanlığın vasıflarıdr"diyen Mevlana'nın;

"Kazanda su kaynasa sanki ben pişiyorum; Bir kuş bir kuşu öldürse ben can çekişiyorum" diyen Necip Fazıl Kısakürek'in yaşadığı iklimde yaşamamış; "İnsanlık öldü mü Delikanlılığa sığar mı"diyerek o alçağı, caniyi, katili, şerefsizi, adi paçavrayı arabaya almış bir güzel yürekliyi dünyadan, yaşamdan koparmak

Bu cinnet hali nereye gidiyoruz sorusunu sordurdu defalarca topluma.

İyilik yapmanın hem tadı gitti hem anlamı

Cesaret kalmadı daha millette. İnsan denilen varlığın en vahşi hayvandan daha vahşi olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu. İsrail'in yaptığı bunca "Hayvani desem hayvanlara hakaret olur. Siz buraya uygun bir kelime bulun ne olur!"

Ben acizim artık yakışır kelime bulmaktan.

Ey Cumhurbaşkanı! "TBMM idamı önüme getirse onaylarım" diyordunuz. Meclis de senin hükümet de. Bu cinayetin cezası idam olmayacaksa ne zaman adalet yerini bulacak O masum şoförün çocuklarının ve hanımının yüreğindeki ateş nasıl sönecek