CHP ne kadar değişti

CHP ne kadar değişti

İDRİS GÜNAYDIN

Dünün CHP'si İngiliz sefirinin at arabasından atları boşlayıp, kendilerini at yerine arabaya koşan gözü pek pehlivanlardı.

O yıllarda "Türk ırkını safileştirmek için Almanya'dan damızlık erkek getirelim" diyen Dr. Abdullah Cevdet de CHP taifesindendi. Henüz o tarihlerde CHP olmasa da Abdullah Cevdet'in fikri torunları kurdu CHP'yi.

Anadolu'da size bir vali lazım. Valiniz olmaya hazırım diye İngilizlere temenna çekenler de CHP'nin kurulmasını alkışlayanlardı.

1946'da o büyük demokrasi şöleniyle, bu milletin kafası basmaz diyerek, "açık oy gizli tasnif" saçmalığı ile milletle alay edenlerdi.

Cumhurbaşkanı olmak için TBMM'nin çoğu vekilini evden çıkarmayıp, gelen azınlığın oyunu alarak Cumhurbaşkanı olanlardı. Tek seçim… 15 yıl daha seçim yok. Ne şahane demokrasi, özgürlük…

Arkadaşım Şener Perçin Bey yazmış. Kendisine teşekkür ederim: "Nadir Toprak Elementlerinin işlenmesi için kurulacak tesisi CHP engellemek istemiş. Enerji Bakanı Alpaslan Bayraktar, engelleme çabalarının belgelerini kamuoyu ile paylaştı.

Vaktiyle rahmetli Menderes'in yaptığı Vatan Caddesine "uçak mı indireceksiniz" diyerek karşı çıkmışlardı.

Keban Barajı'nın yapılmasına "kurbağalara göl yapılıyor" diyerek karşı çıkmışlardı.

Şanlıurfa Mardin arasındaki geniş ovaları sulayan, verimliliğini üç kat artıran 221 km. uzunluğundaki yapay nehrin yapımına karşı çıkan da ne yazık ki, CHP'li aslanlardı."

Sanki bu adamlar o kadar bilinçliler ki; birinci, ikinci, üçüncü boğaz köprüsünün yapımına da karşı çıktılar. Ne yiğit adamlar yahu! Marmaray'a ve Avrasya Tüneline de karşı çıktılar. Tıpkı Sabiha Gökçen (Ermeni Hatun Sebilciyan) havaalanına karşı çıktıkları gibi. "Burayauçak inmez"demişlerdi. Ne kadar öngörüsü yüksek adamlar. Gerçekten uçak inmiyor da teyyare iniyor.

İstanbul havalimanına "zemin bataklık, kuşların göç yolları üzerinde" diyerek tavır almışlardı. Dedikleri çıkmadı mı Üstüne ne kadar çakıl dökersen dök, zemin yine bataklık!

Yahu, biraz daha araştırılırsa görülür ki; "Zulüm 1453'te başladı" diye yazanlar da bunlar.

Bir videoda gördüm: başı açık bir aşüfte başı kapalı, çarşaflı bir bacımıza saldırıyor. Ben Selanikliyim sen geldiğin yere git diyor.