Bir "Kral", bir ezik.. Utanç verici sahne ve satılık coğrafya.. O "Emanet Taht"ın artık geleceği yok. Gazze'yi satanlar; Amman'ı, Kahire'yi, Beyrut'u koruyamaz!

Ama "Kral" gitmiş, Washington'da Gazze satıyor. Filistin satıyor. Ürdün satıyor. Coğrafya satıyor. Soykırım'a, etnik temizliğe ortak oluyor. Yüz yıldır devam eden ihanete yeni bir pencere açıyor.


Otuz yıldır Arap toprakları işgal ediliyor. Arap toprakları savaş alanı oluyor. Arap ülkeleri parçalanıyor. Ama artık bunun sonu gelmeli. Boyun eğerek, teslim olarak, "dost-müttefik" kalarak bu uğursuz rüzgârı tersine çeviremezsiniz.


Gazze'nin acıları üzerinden saltanat kurulmaz. Gazze'nin yıkımları üzerinden gelecek kurulmaz. Filistin halkını satarak iktidar kalınmaz. Bu, şu ana kadar işe yaradı ama artık yaramaz.


ÜRDÜN'ÜN İMHASINA GİDEN BÜTÜN KAPILAR AÇILMIŞTIR!

Soykırıma sessiz kalanlar, şimdi "etnik temizliğe", tehcire, büyük sürgüne de mi sessiz kalacak İsrail'le dost, Trump'la dost kalmak için tarihin en büyük insanlık suçuna da mı ortak olacak


Kral Abdullah işte bunu denedi. Ama aslında kendi ülkesinin imhasının kapılarını açtı. Ürdün'ün parçalanmasının, Suriye'deki Soğuk Savaş rejiminden sonra Ürdün'deki 20. yüzyıl rejiminin de sonunu getirebilecek atmosferi oluşturdu. ABD ve İsrail'e bu fırsatı verdi.


Bir liderlik, bir direnç ortaya koyamadı. Yükselen dalgayı algılayamadı. Vesayetle yürümeye devam etti. ABD ve İsrail'e cesaret verdi azgınlıklarını daha da artırdı. Bu azgınlığın Ürdün'ü de vuracağını algılayamadı.


Bunu çok yakında acı bir şekilde hissedecek. Gazze ve Batı Şaria'ya el konulmasına, insansızlaştırılmasına "ortak" olmuş olacak ve bunun ürkütücü sonuçlarını kendi ülkesinde de görecek.


LÜBNAN'IN GÜNEYİNİ, ÜRDÜN'Ü, SİNA'YI, SÜVEYŞ'İ, GOLAN'I DA MI SATACAKSINIZ

Durmayacaklar Açgözlülükle, çıldırmışçasına bölgedeki ülkelerden sürekli isteyecekler. Petrol isteyecekler, para isteyecekler, toprak isteyecekler. Vermezlerse tehdit edecekler.

Bir önceki yazımda Gazze'den sonra başka nereleri isteyeceklerini yazmıştım. Tahmin değil, kafalarında olan bu.

Ne yani, oraları da mı vereceksiniz Yönettiğiniz millet, kitle, sokaklar size ne der O zaman ABD-İngiliz vesayeti sizi ayakta tutmaya yeter mi Karşı çıkan kendi halklarınızı da mı imha edeceksiniz

Bir kez daha hatırlatalım:

Lübnan'ın güneyini isteyecekler. Suriye'nin bir bölümünü (Golan bölgesini) isteyecekler. Mısır'dan Sina Yarımadası'nı isteyecekler.

Süveyş Kanalı'nı isteyecekler. Kızıldeniz'de, Suudi Arabistan'ın bazı bölgelerini isteyecekler. Ve açık açık Ürdün'ün tamamını isteyecekler.

İstedikleri bu bölgelerin insansızlaştırılması için akla hayale gelmeyecek projeler, çatışma senaryoları, kriz projeleri uygulayacaklar.