Anadolu'dan Seçim Notları

"Bize bizden olur ne olursa" sözü, kazanmak varken kaybetmeyi çok iyi anlatmaktadır.

Yerel seçimde Türkiye'nin kızıla boyanması, CHP ile yandaşı terör örgütleri ve onları destekleyen partilerin zaferi değil, bazı Ak Parti teşkilat ve vekillerin, "dava" erlerinin belirlenmesinde sağlıklı karar verememeleridir.

Yani "Olan, bize bizden olmuştur". Daha çok da Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a ayıp edilmiştir. Bazı teşkilatlardaki gevşeme ve şımarmanın faturası ne Türkiye'ye ne dünyaya ne de bir dünya lideri olan Reis'e kesilmemeliydi.

Bunları kim söylüyor dersiniz Anadolu'da çarıklı erkân-ı harp dediğimiz; "Ezan-Bayrak-Vatan-Devlet-Millet" diyen ve bu uğurda fedai can edilmesi gerektiğine inanan insanlar söylemektedir.

Anadolu'da seçim kritikleri veya yorumları, bazı televizyonlardaki tartışmaların, gazete veya internet köşelerinde yazılanların çok ötesinde hakiki vakıa ve tespitlerle doludur!

Bir kısım televizyonlarda para karşılığı yapılan "danışıklı tartışmalarla", gazete ve internette yapılan yorumların önemli kısmı, kapital çıkarlar üzerine kurgulanmaktadır.

Çarıklı erkân-ı harplerin yorumları ise; yüreklerinden-inançlarından-kalplerinden-bildiklerinden ve tecrübelerinden kaynaklı tespitlerdir.

Anadolu'da konuştuğum amentü sahibi Müslümanların yüzde doksan dokuzu, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a toz kondurmuyor ve şöyle diyorlar:

- "Bu memlekete böyle bir Reis-i Cumhur, yüz yılda ilk defa geldi. Sahiplenemezsek, Türkiye eski devirlere döner. Maazallah, bir yüz yıl daha kendimize gelemeyiz".

Bu insanların Erdoğan'a güvenmeleri amentülerinin gereğidir! Asla menfaat gereği değildir. Teşkilatlardan, vekillerden uzaktırlar çünkü.

Tek dertleri; "istiklalleri, vatanın-milletin-devletin birliği bütünlüğüdür"!

Çarıklı erkân-ı harplerin; "Bak efendi" diye başlayan sözlerine kulak vermeli. Şunları dinledim.

- "Reis'in canhıraş şekilde memleketin bütün sathını dolaşarak yaptığı çalışmaların ahiri böyle olmamalıydı ama oldu.