YTB, Başkanı Abdulhadi Turus'un da ifadesiyle; Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, bundan 16 yıl önce, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın; "Yarının Türkiye'sini İnşa Etme" öngörüsüyle kurulmuş ve o tarihten itibaren, "Dünyadaki Türkiye'nin" varlığı her coğrafyada hissedilmekte ve yaşanmaktadır.
•
Siyasetin gündemine dalınca ve içinden çıkmak için çırpındıkça, insan memlekette neler olup bitiyor çok haberdar olamıyor.
Neler yapılıyor özetleyelim.
Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ile akraba topluluklar nezdinde; tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik hemen her hususta çalışmalar yapılıyor.
İşte 16 yıldır, dünya coğrafyasının neresinde bir vatandaşımız, bir akraba topluluğumuz varsa, YTB insanların maddi-manevi yanlarında olarak milli birliğimizi sağlıyor.
Yurtdışında yaşayan, Türkiye ile hukuki, sosyal ve ekonomik bağlarını güçlü bir şekilde devam ettiren vatandaşlarımızın hem bulundukları ülkelerde hem de Türkiye'de yanlarında olma ve anavatanla bağlarını en üst seviyede devam ettirmeye destek veriyor.
Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik eğitim ve kültür hizmeti kesintisiz sürüyor.
Vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, hukuki, ekonomik ve siyasi ihtiyaç ve isteklerine yönelik uygun politika ve stratejilerin yürütülmesi amacıyla belirlenen hedefler ve tematik ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli çalışmalar yürütülüyor.
•

23