Türkiye Yüzyılı ve Milli Devlet

Türkiye yüzyılına girerken artık siyasetin de yol haritası netleşmeli.

Siyaset çöplüğündeki veya gidecek partilerin yüzünden, siyasetin dengesi bozulmakta ve devlete de millete de büyük yük ve yorgunluk getirmektedir.

Bugün ülkemizde iki siyasi zihniyet vardır. Birincisi yönünü Haçlı Batı'ya dönmüş İttihat ve Terakkicileri temsil eden Halk Partisi.

İkincisi de Ayyıldızı sahiplenmiş ve yönü Hilal'den yana duran yani kıble medeniyetini temsil eden Cumhur İttifakını oluşturan Ak Parti ile MHP'dir.

Halk Partisi ve benzerlerine bakıldığında görülür ki, siyaseten de ideolojik olarak da bu ülkeye dair planları, programları millete ve devlete yabancıdır. Halleri ortada!

Türkiye yüzyılına girilirken gelinen noktada, Ak Parti ve MHP ittifakı, Halk Partisi zihniyetine karşı "Milli Devlet" mücadelesi vermektedir.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın; "Bu son seçimim" dedikten sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, "Bırakamazsın"diye yüksek perdeden verdiği mesaj çokönemlidir.

Milli devlet, milletin tarih içinde ve tarihe karşı kendine has varoluş biçimi kazanmış halidir.

Türkiye son yirmi yılda, milli birlik ve beraberlik sağlayarak kendine dönmüş, kendini keşfetmiş bir ülkedir. Bu sebeple devlet biçimi "Milli" formunda gerçekleşmelidir.

Yüz yıllık bir özlem olan "Milli Devlet" anlayışının neşvünema bulması için zemin son derece müsait hale gelmiştir.

Cumhur İttifakı ile ve "Milli Şuur" taşıdığını iddia eden partilerin katılımıyla bu özlem sona erecektir ve özellikle Haçlıların korktuğu başlarına gelecektir.

Milli devlet; Haçlılardan ithal edilmeden, kendi medeniyet kavramlarımız içerisinde, kendi halkımız ve devletimiz tarafından kurulacak konumda ve noktadadır.

Milli Devlet'in tesisi; Selçuklulardan Osmanlı'ya, "devlet olma ve kurma" bilincinin oluşturduğu medeniyetin yeniden inşasıyla mümkündür.

Geçmişten kuvvet almayanlar geleceklerini kuramazlar. Halk Partisine sığınan yandaşlarıyla; geçmişsiz, geleceksiz bir toplum meydana getirmek istemekte ve yıllardır bunun için çırpınıp durmaktadır.