Siyasette Benlik Afettir

Siyasi tarihimiz böyle afetler ve hatıralarla doludur. Yazının başlığından Murat Kurum şimdilik muaftır. Yarın ne olacağını bilemeyiz çünkü.

Bugüne kadar ekranlarda gördüğümüz kadarıyla amentüsünün sağlam olduğu, zatına mahsus olarak beden dilinde bencillik alametleri görülmediğidir.

Benlik ve afet üzerine bir iki cümle daha ederek meramımıza geçelim.

CHP ve benzeri partilerin neden iktidar olamadıkları ve ittifak ettikleri partileri de neden batırdıklarının sebeplerini araştıranlar şu netice ile karşılaşırlar.

CHP, ideolojisi gereği dini İslam'a olan ezeli direnişini sürdürdüğü, bir de devleti halktan uzaklaştırıp, ısrarla halka tepeden baktıkları içindir.

Yalnız siyasette; "ne oldum delisi bencilliği" her parti için geçerlidir. Mesela parti teşkilatlarında ve TBMM'de ziyadesiyle bulunmaktadır.

Ak Parti teşkilatlarında da mevcutludur. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, gördüğünü-bildiğini trenden indirmektedir ama indirmediklerine de "Bir bildiği vardır" diye katlanılmaktadır.

Bugün mevzumuz, İstanbul'a yeniden sahip çıkacağına inandığımız Murat Kurum üzerinedir, oradan yol alalım.

Sayın Kurum'a oy verecek insanların önemli ekseriyeti, irfan ehli kimselerdir ve Tayyip Bey'i, "dava" inancı adına sahiplendikleri için oy vereceklerdir ki, köyden şehirlere kadar bütün ülke çapında bu insanlar; 20 yıldır Cumhurbaşkanımızı ülkemizin başında tutmaktadır.

Örnek olması için Sayın Kurum'a bariz bir örnek hatırlatalım:

2019 yerel seçiminde Ankara ve İstanbul'u niye kaybettiğimizi biliyor olabilir fakat esas sebebin üzerinde durarak, yol haritasını iyi çizmelidir.

Şu sorunun cevabının detaylarıyla bilinmesinde faydalı olabilir.

"Ankara ve İstanbul'da belediye meclis üyeliğini ezici çoğunlukla kazanıp da başkanlıklarda kaybedilmesi hangi gerekçeyle izah edilebilir" Geçelim.

Tekrar edelim. Murat Bey'e olan güven ve inanç oldukça yüksek seviyededir! Vicdan ve akıl sahibi insanlar, bu hususta hem fikirdir.