Madden yükseldikçe manen çöküyoruz
HÜSEYİN ÖZTÜRK
Yazının başlığına gelecek sitem yaklaşık şöyle:
"Hangi madden yükselmekten söz ediyorsunuz, emekli maaşlarından haberiniz var mı" denilecektir.
Başka bir hususa değineceğim, mesele sadece para değil, Görülmeyen, görüldüğü halde görmezden gelinen bir çöküntüye dikkat çekmek istiyorum.
Çarşıda, pazarda, medyada, sokakta, meydanlarda, evlerde, mahallelerde, yeme-içme mekânlarında, festivallerde, eğlencelerde; sıradanlaştırılmak, kabullendirilmek istenen ve yaşam haline getirilmek istenen; "devlete ve millete ihanette ittifak etmiş yerli-yabancı iş birlikçilerinin kültürel ve siyasal suikast projelerinden" bahsetmek istiyorum.
"Bedenlerini özgürleştirip, ruhlarını maddeye, şöhrete, şana, imtiyaza köle edip; insanın yaratılış fıtratına isyan eden proje sahip ve sponsorlarının, bağırsaklarını mutlu etme ve servetlerini artırma adına topluma nasıl zarar verdikleri acaba kaç kişinin umurundadır"
Sosyal medyanın her türlüsüyle birlikte, televizyonlarda yayınlanan dizilerle, sabah kuşağı programlarıyla, yine aynı ihanete öncülük eden bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının, kültürel ve sosyal faaliyet maskesi altında toplumun manevi gücünün nasıl tahrip edildiği fark edilmiyor mu
*
Nereden gelirse gelsin, nasıl olursa olsun, daha çok kazanma ve daha çok harcama adına her türlü yolun mubah sayıldığı bir arenada, ruhları köleleştirilmiş çevreler kullanılarak, insan olma ve kalmaya dair tüm değerlerin vahşice ezildiği gerçekten görülmüyor mu
Duyarlı vatandaşlarımızın gördüğü çöküş gerçeğini, devletimizin ilgili kurum ve yetkilileri göremiyorlar mı
Böyle deyince gözler Diyanet İşleri Başkanlığına çevrilmesin. Orası da bu arsızların arsızlıkları karşısında çaresizler.
Hamdolsun güçlü bir devletiz. Peki, manevi bir kalkınma seferberliği başlatılamaz ve yukarıda zikredilen operasyonların iç yüzü milletimize anlatılamaz mı
İnancım adına şahsımın güvendiği tek insan Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dır. Onun riyasetinde manevi kalkınmaya dair projeler gerçekleştirilebilir.
Manevi kalkınmaya dair doğru mesajlar verecek şekilde bir seferberlik başlatılması elzemdir. Devletimiz bütün kurumlarıyla, valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, yerli ve milli kültürel uyanışa dair, protokol ve resmi program harici icraatlar yapabilir, yaptırılabilir.

17