İnsan kadavralı merhametsizler

Rabbim ülkemizi, milletimizi ve dahi mazlum milletleri, depremler başta olmak üzere, her türlü afetten ve afetlerden medet uman, siyasi çıkar sağlayan insan kadavralı merhametsizlerden muhafaza eylesin. Âmin.

Malum bugün 6 Şubat 2023 depreminin birinci yılı. Bir sene önce başka bir Türkiye'ye ve sabaha uyanmıştık.

Dünya devletleri ve milletleri böyle bir felaket yaşamamıştı. Hangi dinden-dilden-ırktan olursa olsun, mayasında merhamet nüvesi taşıyan herkes deprem bölgesine koşmuş ve yardım için canhıraş biçimde çalışmıştı.

Asrın afetini bir yaşayan biliyordu, bir de afete yardıma koşanlar. Gelin görün ki bir de asrın afetini küçümseyip, aksine yardımları engellemeye kalkan ve siyasi çıkar teminine koşan insan kadavralı kesimler vardı.

Bu cenahın acı üstünden menfaat temini, afetin acısını daha büyütmüştü. Rabbim kalbi mühürlü bu merhametsizlerin şerrinden ar ve hayâ sahibi bütün dünya insanlığını korusun.

Yıldönümü münasebetiyle depreme dair bilançolar yayınlanıyor ama kısaca hatırlatmakta fayda vardır. Hafızalarımız artık çok yorgun hiç olmazsa kayıt altına alalım.

6 Şubat depremi, 120 bin kilometrekarelik alanda, 11 ilimizde meydana gelmişti.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya veElazığ ile birlikte 124 ilçe, 6 bin 929 köy ve mahallede etkili olmuş, 53 bin 537 can kaybı meydana gelmiş, 107 bin 213 vatandaşımız yaralanmıştı.

Böyle bir afette; "barınma, beslenme, çalışma" ile depremzedelerimizin çeşitli şehirlere nakil yükünün altından kalkmak yine her ülkenin becerebileceği bir iş değildi.

Çevre Bakanlığının verilerine göre; 387.346 bina yıkılmış, ağır hasarlı veya acil yıkılması gereken bina sayısı 50.576 idi.

Afetlerden çıkar ummayan ve yaraları sarmak için bölgeye akın eden 11 bin 488'i uluslararası, 35 bin 250'si arama kurtarma ve 142 bini güvenlik personeli olmak üzere toplam 650 bin insan evladının canhıraş bir şekilde görev yaptığı asrın afetinin yaralarını hamdolsun millet-devlet olarak sardık ve sarmaya devam ediyoruz.