Erdoğan-Özel görüşmesinde kafası karışıklar

Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile CHP'li Özel'in görüşmesinin yankıları günlerdir medyanın her cenahında herkes tarafından tartışılmakta, konuşulmakta.

Siyaseti bilen-bilmeyen, ilgilenen-ilgilenmeyen değişik çevrelerden nice görüşler serdedilmekte.

Bir haftadır çeşitli televizyon kanalları arasında ücret karşılığı koşuşturan tartışıcılar, neredeyse stüdyolarda yatacaklar.

Hele bir de bu görüşmenin siyasette yeni bir pencere açacağını ve yeni bir sistem getireceğini yazıp konuşanlar var ki, ya bu ülkede yaşamıyorlar yahut testiciler demektir.

Testicilerden meramımızı açalım.

Ülkemizde bir kesim vardır ki, bu kesim; siyasetten, ekonomiye, kültürden sanata, bürokrasiden medyaya kadar her yerde bulunur.

Eğer bürokraside camiye yakın kimseler varsa, camiden çıkmazlar. Meyhanecilere yakın kimseler varsa meyhaneden çıkmazlar. Her dönem testilerini doldururlar.

Bir de açgözlülüklerini pekiştirmek ve bir nevi hak sahibi olmak için; "Aslanım devir testini doldurma devri" derler. Sanki çok hak edilmiş bir şeymiş gibi.

İşte böyleleri Erdoğan-Özel görüşmesini siyasette yeni bir yol olarak lanse edip, muhalefetten ve iktidardan testilerini doldurma yarışında olanlardır. Geçelim.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın siyasi hayatını ve ideolojisini bilenler, Tayyip Erdoğan ile CHP zihniyetinin, Türkiye siyaseti adına birleşmesinin mümkün olmayacağı hususunda hemfikirdirler.

Tayyip Erdoğan, CHP'lilerin ipiyle kuyuya inilmeyeceğinden çok emindir. Bu görüşmeden kendilerine "istikbal umanları" bilmem ama Tayyip Bey herkesle diyalog kurar lakin iş siyasete ve devlet millet yönetimine gelince; inanç merkezli değer yargılarını "amentüsünü" oluşturan kriterleri aşmaz, aştırmaz.

Aklıselim sahibi kimseler:

CHP zihniyetinin kuruluşundan bugüne, devletimize ve milletimize neler çektirdiklerini, neler yaptıklarını, darbelerin mümessilleri olduklarını, bu arada Tayyip Bey'in 1994 yılından beri başına gelen ve getirilmek istenen her türlü musibetin nerelerde tezgâhlandığının bilincindedir ve bu nedenle inanmaz, güvenmez.