Dünyanın gözü önünde katledilen insanlık

Dünyanın gözü önünde katledilen insanlık

Hüseyin Öztürk

Fars hükümdarı Nuşirevan (M.S-501-579) oğlu Hürmüz'e şöyle nasihatte bulunur;

"Kendi rahatını düşünme de fakirlerin, mazlumların, eşkıyaya uğramışların, toprakları işgal edilmişlerin gönlünün hoş tutmaya, onlara yardımcı olmaya bak.

Dünyada yalnız kendi rahatını düşünen kimseler rahat yüzü görmezler. Canavar sürüye saldırırken, çobanın uykusu cinayet olur".

Dünya insanlığının gözü önünde, Gazze'de katledilen bir insanlık var ve Türkiye dışında elle tutulur gözle görülür hiçbir tepki yok.

Haksızlık etmeyelim. Çeşitli ülkelerde de yaratılış fıtratlarında insanlıktan cevher kalmış kişi, kişiler, çeşitli dernek veya kuruluşlar da tepkilerini göstermektedirler.

Gazze'de insanlık katliamı bütün yönleriyle devam ederken, Birleşmiş Milletler laf üretmekten başka bir işe yaramamaktadır.

Dünyanın başında üç büyük musibet vardır. Amerika, İngiltere, İsrail ve kobayları.

Bu ülkeler sadece Gazze'de değil, bütün bir insanlık dünyasında şeytanı bile utandıracak şekilde her türlü katliamı yapmakta ve yaptırmaktadırlar.

Gazze'den gelen haber ve fotoğraflara bakmaya; "Ben de insanım" diyen kimsenin yüreğinin yeteceğini sanmıyorum. Eğer normal insan ise yetmez.

Şükür ki, Türkiye var. Şükür ki, Gazze'ye sahip çıkan bir Cumhurbaşkanımız Erdoğan, hükümetimiz ve Müslüman milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, hayır kurumlarımız var.

İşte bu kurumlarımızdan birisi de Deniz Feneri Derneği'dir. Kuruluşundan bu tarafa yurtiçinde ve dışında, milyonlarca mazlumun imdadına yetişmiştir.

7 Ekim 2023'te önce de sonrasında da sürekli Gazze'delerdi. En ağır şartlarda insanlığa hizmetten geri durmamakta, açlığa ve hastalığa karşı her türlü yardımda bulunmaktadırlar.

Tabii bunları neyle yapmaktadırlar Ülkemizdeki merhamet ve vicdan sahibi insanların bağışlarıyla. Bağışçılarla mazlumlar arasında köprü vazifesi görmektedirler.

Geçtiğimiz gün derneğin Genel Başkanı Avukat Mehmet Cengiz ile Gazze'ye yapılan yardımlar üzerine konuştuk. "Beslenme, sağlık ve eğitim konularında hizmet vermeye çalışıyoruz" diyerek şunları söyledi: