Bağışlayalım Bereketlensin

Bağışlamak, bağışlanmak ve neticesinde bereketlenmek; içte ve dışta huzura ve güvene ermek ne güzel bir haslet ve kazançtır.

Ramazan-ı Şerifin maddi-manevi bağışlamak ve bağışlanmak ayı olduğu malum. Bu manada Allah ile kul arasındaki muhteşem ebedilik sözleşmesine kulun uyması çok mühim.

Yıllardır dünyadaki ve ülkemizdeki mazlum ve muhtaç ailelerin her türlü derdine derman olmak için koşan Deniz Feneri Derneği, yine hummalı bir çalışma içerisinde.

Bu yıl faaliyet muştusu olarak; "Bağışlayın Bereketlensin" başlığını belirlemişler.

Uzun yıllardırdünyanın çeşitli mazlum coğrafyalarında Ramazan içinde ve dışında çalışmaları yapan Deniz Feneri, bu sene de Türkiye'de ve dünyada, 3 kıta 25 ülkede yardım faaliyetleri sürdürmek üzere saha çalışmalarına devam ediyor.

25 ülkede iftar sofraları kurulacak. Balkanlar-Afganistan-Bangladeş-Filistin-Lübnan-Somali-Sudan ve Yemen'in de aralarında bulunduğu 25 ülkede gıda kolisi dağıtımı planlanıyor.

Ülkemizde ise 50 bin ihtiyaç sahibi aileye de gıda kartı dağıtılması planlanmış.

"Bağışçılar, yapacakları 130 TL'lik destekle bir kişinin iftarlığını karşılayabileceklermiş.

Malum 15 Ramazan Yetimler Günüdür. Hayırseverlerin yapacakları yardımlarla, bu kapsamda yurtiçi ve dışında 10 binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler, 25 ülkede yetim sofraları kurup, bayramlık ve yetim harçlığı verilmesi organize edilecekmiş.

Bilindiği gibi Ramazan'ın bereketli yönlerinden birisi de "Adak, Akika ve Şükür" kurbanı kesilmesidir.

Deniz Feneri hayırseverlere köprü olmak üzere bu Ramazan da kurbanları keserek, ihtiyaç sahibi; dul-yetim-öksüz, fakir ve muhtaç ailelere dağıtacak. Adak kurban bedeli, yurt içinde 7.500, yurtdışında 3.200 TL olarak belirlenmiş.

Şu ahir zamanda aslında her gün arınma günümüz olmalı. Aklıselim sahibi herkesin kabul ettiği bir gerçek var ki, eğer ölmediysek her sabah kirlenen bir dünyaya uyanıyoruz.

Bu kirlilikten hiç olmazsa gönüllerimizi, vicdanlarımızı koruyabilmeliyiz. Bunun için de sanırım 24 saat "arınmaya" ihtiyacımız var.