Amerika'da 'ihraç fazlası demokrasi'

Amerika bir zamanlar "demokrasi ihraç ederdi", hatırlıyor musunuz Irak'a özgürlük, Suriye'ye insan hakları, Latin Amerika'ya düzen... Bir de en sevdikleri bahane vardı: "Totaliter rejimlerle mücadele." ABD, "ihraç fazla demokrasi"yi şimdi kendi ülkesine taşıdı diyebilir miyiz
California'da ICE ajanları maskelerle, otomatik silahlarla işyerlerini bastı. Suçları göçmen olmaktı. Bazıları 48 saat içinde sınırdışı edildi. Protesto edenlere biber gazı, plastik mermi, ses bombası... Gazeteciler gözaltına alındı. Kimine plastik mermiler sıkıldı. Valinin itirazına rağmen Trump, 2 bin asker ve 700 deniz piyadesini sokağa sürdü.
Yetmedi, Trump çıktı ve aynen şöyle dedi:
"Ordumuzun kahraman mensupları, nesiller boyunca uzak diyarlarda kanlarını, ülkemizin California'da yaşandığı gibi bir istilayla ve üçüncü dünya kaosu içinde yok edilmesini izlemek için dökmedi."
Yani özetle: Irak'ta, Afganistan'da, Vietnam'da binlerce Amerikan askeri, o kanı California'da göçmenler rahat yaşamasın diye dökmüş. Meğer savaşlar özgürlük için değilmiş, California'daki düzeni bozmamak içinmiş