Altı çizilmiş satırlar: Sevmek beklemektir

Bir şeyler oluyor, bir yerlerde diyorsun, kendi kendine ama burada değil, burada değil, şu an değil... (LUCY CALDWELL Yakınlıklar)

"Yoldaşlar! Modern insanın durumu içler acısıdır demek yeterli değildir; hatta ortada 'durum' diye bir şey olmadığı dahi söylenebilir; çünkü insan adeta yok olmuştur." (VIKTOR PELEVIN Homo Zapiens-P Kuşağı)

Affedersiniz, "aklın başına gelince" ölçüsünü nasıl hesaplamıştınız (KEMAL TAHİR Yol Ayrımı)

Tabiat dendi buna tabii, ben denmedi, o kadar okumuş adamlar bunu demez. Yani tabiata da zevk alabildikleri, keşfedip tepelerine çıkabildikleri, keçiye en erken saatte sütünü içebildikleri, kadına onlara safa verdiği müddetçe taparlar, hayranlık ve sözde hürmet gösterirler, vaktine kadar. Aslında dünyaya bile değil, dünyadaki kendilerine, bu kendinin çevrelediği her türlü duygu, düşünce ve zevke taparlar. Aydınlanma denen şey şişinmedir, şişinme ile başlamıştır. Yoksa değil mi, gerçek bir aydınlanma olsa şişinmez, bilakis fosalırlar. Yalan şişirir, doğru fosaltır. (ŞULE GÜRBÜZ Kıyamet Emeklisi-2)

Düşüncelerinde bu denli yürekli bir adam, nasıl oluyor da hayatında bu kadar korkak oluyordu; hem bu denli saygın hem de bu denli gülünç olması ne tuhaftı. (VIRGINIA WOOLF Deniz Feneri)