Yıpratma savaşları

Sevgili okurlarım; 2023'de Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada başlayan ateş adeta 2024'ün ilk günleri ile ne yazık ki "yayılma" işaretleri veriyor.

Önce 7 Ekim saldırısı ardından İsrail'in katliamı ve bölgeye küresel güçlerin akınıyla devam eden süreçle son dönemde yaşanan gelişmeleri alt alta koyalım:

- Irak'ta terör örgütünün bilinmeyen ellerce(!) desteklenen saldırısı ile Türkiye'nin 12 şehit vermesi,

- Netanyahu'nun başka ülkelerdeki HAMAS liderlerini ölümle tehdit etmesinin ardından Türkiye'de başlayan MOSSAD operasyonları,

- Yeni yılda Türkiye'de sinegog ve klise hedef almayı planlayan DEAŞ terör örgütü üyelerine yapılan operasyon,

- Lübnan'da HAMAS'ın üst düzey ismi Salih El Aruri'nin öldürülmesi,

- İran'da Kasım Süleymani'yi anma törenleri sırasında 2 patlama ve 84 kişinin ölümü.

Bunlar çok kısa bir zaman diliminde yaşananlar... Küresel güçlerin bölgedeki silahlarını, gemilerini, yığınaklarını aklınızda tutup; birçok terör örgütünün bu güçler için vekalet savaşı verdiklerini de ekleyin. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın medya yöneticileri ile yaptığını toplantıda gelinen son durumu özetleyen; "Çok boyutlu bir yaptırım savaşı, zaman zaman istihbarat savaşı, zaman zaman da fiili askeri çatışmaya ve eyleme doğru evriliyor. Bütün alanlarda devam eden bir çatışma süreci bu" sözlerini de koyun. Hatta savaşın bölgesel yayılma ihtimalinden bahsederken, "Bu savaşın yayılması ciddi bir tehlike. Biz bunu Batı toplumlarına ve Doğu toplumlarına da anlatıyoruz" sözlerini de unutmayın. Peki büyük resimde ne oluyor Bölgedeki bu saldırılarla amaç ne Ankara ne gibi tedbirler aldı, alıyor

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ANKARA'NIN SON OPERASYONLARIHERKESE MESAJ

Ankara'ya göre;

- Adı yıpratma savaşları... Temel hedef ise bölgesel ittifakları bozmak için, her ülkeyi kendi sorununun içinde meşgul etmek.

- Başından beri İsrail-Filistin meselesinin bölgede bir dizi fay hattını tetiklemesi öngörülüyordu.

- Bir yanda bölgesel birliktelik sağlanmaya çalışılırken, diğer yanda 7 Ekim'den itibaren bir dizi önlem hayata geçirilmeye başlandı. Bu önlemler Netanyahu'nun Hamas lider ve üyelerinin gelip gittiği ülkelere yönelik tehdit ve Irak'taki terör örgütü PKK'nın saldırısı ardından bir anlamda en üst seviyeye çıkarıldı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

- Bölgedeki ülkelerde sorun yaratmak için küresel güçler ceplerinden yine aynı formülü çıkardılar; vekil güçlerin, taşeronların yani terör örgütlerinin kullanılmasını...

MİT'İN MOSSAD VE DEAŞ OPERASYONLARI

- Yeni yıldan hemen önce MİT'in DEAŞ'lı teröristleri yakalaması, ardından İran'da patlayan bombalar ile başlayalım. İran'daki saldırıları DEAŞ üstlendi. Ancak İsrail'in doğrudan bu işin içinde olduğu düşünülmüyor, savaşın içine İran'ın çekilmesi İsrail açısından istenmeyen olasılık.

- Doğrudan kelimesini bilerek kullandım, DEAŞ ya da bir başka terör örgütünün ya da vekil gücün bu işin arkasında olması ihtimali üzerinde zaten duruluyordu. Ankara'da yakalananlar ve ardından İran'daki iki patlama ile yeniden gündeme gelen DEAŞ'ın alt birimlere bölündüğünü söyleyelim. Gündemdeki soru ise şu kimin DEAŞ'ı ya da kim hangi alt birimini vekil olarak sahaya sürdü

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

- Gelelim casuslar avına... MİT başta olmak üzere güvenlik güçleri 7 Ekim sonrası zaten güvenlik tedbirlerini artırmıştı. Ancak Netanyahu'nun tehdidi sonrası, edindiğim bilgiye göre MİT Başkanı dozun arttığından hareketle "temas ve şüphe var ise, hiçbir şekilde risk alınmaması" talimatını verdi.