Yaşı ne, başı ne

Atasözü bile var; 'Erkeğin maaşı, kadının yaşı sorulmaz.' Kadınlara kilosu sorulmaz, yaşı sorulmaz, kadınlar konuşacak sen dinleyeceksin,soru sormak yok! Annadınığn mığ!İlla da öğrenmek istiyorsanız "kaç yaşındasın" diye sorulmaz. "Kaçyıldır dünyayı güzelleştiriyorsunuz" denir. Öğrenin artık bunları!

Hayır yani öğrenseniz ne olacak ki Kadınların tek yaşı yoktur ki Bir sürü sayı: kimlik yaşı, beden yaşı, ruh yaşı, tecrübe yaşı, ha bi de "hadi ordan be, hiç göstermiyorsun!" yaşı...

"Bu fani dünyada ne kadar maziniz var" gibisinden konuya girilse sıkıntı yok ama bazıları tırcı dayı gibi "Yaşkaç" diye soruyor! İşte o anda 'bir kargaşa, birtoz bulutu, gerisini hatırlamıyorum hâkim bey!' oluyorum.

"Geceleri saymazsakyaş 25 yeğenim" tarzı enişte şakası yapıyorum. 438.300 saattirbu dünyada nefes alıyorum diyorum, sözelcilerkısa yoldan eleniyor. Tek kaşımı fizana kadar kaldırıp geri püskürtüyorum, olmadı"Yaşımda eşek kalmadı!"deyip kesip atıyorum, malumeşekler 30-40 yıl yaşarmış.

Size de soruyorlar mı Israrla mı
"Bilmem, her yıl değişiyor" deyin, "Yanımdaki insana göre değişiyor"a müstehzi bir gülüş ekleyin 27 görünümlü 37 deyin "Ölemeyecekkadar genç, ölmek isteyecek kadar yaşlıyımÇok yaşındayım... Henüz haddi aşmadım" falan da olur. Reşit oluşunuzun 10. yıl dönümünü kutladığınızı belirtin.Dolar kuru 18 -10 falan deyin, hesaplasın dursun densiz.

Karşımdaki memur sinirlenmişti; "Bakınhanımefendi, işleminizi tamamlayabilmem için yaşınızı girmem gerek!"