Vakit nakittir

Diyelim ki bir cömert banka var. Ki bu banka, her sabah hesabınıza 86.400 lira yatırıyor. Gün boyu istediğiniz parayı harcamakta veya harcamamakta serbestsiniz. Parayı da istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. İyiliğe, kötülüğe, hayra, fenalığa, faydalıya faydasıza, canınız neye ve nasıl isterse

Oyunun sadece tek şartı var: Harcamayı başaramadığınız meblağ ertesi güne devretmez, akşam hesabınızdan geri çekilir ve bu paranın hiçbir bölümünü ne sebeple olursa olsun saklayamazsınız!

Bir önceki günün tutarının tamamını harcamış veya hiçbir bölümünü harcamamış da olsanız ertesi sabah hesabınızda 86.400 TL bulacaksınız. Nasıl keyifli değil mi..

Farkında olsanıza da olmasanız da aslında hepimizin böyle bir bankası var... Adı'zaman'. Her sabah 86.400 saniye hesabınıza yatıyor ve o gün daha fazlasını asla harcayamıyorsunuz. Kullanmadığınız kısım ise akıp gidiyor ve hesabınızdan siliniyor, hiç devretmiyor. Her gün size yeni bir hesap açılıyor, her akşam günün bakiyesi siliniyor.

Eğer günlük hesabınızı kullanmadıysanız, bu zarar sizindir, geriye dönüş yok, yarından avans çekmek yok... Bugünü bugünkü hesaptan yaşamalısınız

Bir senenin kıymetini anlayabilmek için sınıfta kalan bir öğrenciye sorun.