Trafik trajik

Arkadaşı Temel'e sorar; "Ula Temel, sen trafik ışıklarinun anlamlarinu piley misun" "Pileyrum da!" "O zaman söyle pakayum" "Yeşul geç, sarı dikkatlu geç, kırmızı; çok dikkatlu geç..."

Trafik kurallarıyla vakit kaybetmeyelim, bizim belirlediğimiz kurallarına göz gezdirelim;
Temel yanlış biliyor. Trafik lambalarının anlamı: Yeşil; geç, Sarı: kornaya basarak geç, Kırmızı: Belki kırmızıya yakalanmazsın gazı kökleyip geç.
-Şerit kullanım hakkı, kullanılan aracın beygir gücünün büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir.
-Dolu taksinin önünden, boş taksinin arkasından gidilmez.
-Sabaha kadar sinyal verseniz sol şeride geçemezsiniz. Kolunuzu çıkarın! Camdan kolu çıkararak yol istemek, on sinyal verme gücüne sahiptir!
-Hiçbir ahval ve şerait sizin trafiğe takılmanızı gerektirmez, bulduğunuz her deliğe girin. Yirmi metre ilerlemek için gerekirse benzin istasyonunun bir ucundan girip diğer ucundan çıkın.
-Dar sokak, cadde, kavşak gibi birkaç araç tarafından trafiğin sıkıştığı noktalarda; aracının 'burnunu ilk önce çıkaran' daima geçer.
-Geçiş üstünlüğünün uygulanamadığı daha krizli durumlarında, şoförler birbirlerinin yüzüne bakarlar; 'kararlı bakan' geçer!
-Dörtlü flaşörü yakan istediği zaman istediği yerde durabilir.
-Altıncı hissine güvenen sürücülerin dikiz aynası kullanmasına gerek yoktur.
-Sürücü zaten altıncı hisse sahip olmalı, sinyal gereksiz olduğundan diğer araçların ne yapacağını kestirebilmelidir. Nadiren zarif sürücüler döner, sonra 'döndüm sinyali' verir.
-"U dönüşü yasak" levhası sadece yakınlarda polis varsa geçerlidir.
-Kontrolsüz kavşaklarda yol hakkı kavşağa kontrolsüz girendedir.
-Karşı şeritte kaza olmuşsa yavaşlanır ve izlenir.
-Selektör, şoförün eli ayağıdır. Bazen bir teşekkür, bazen bir uyarı bazen de bir küfür! Selektör dili; Tek selektör; Buyur geç, Çift selektör; Dalgınsın galiba, Uzun süreli selektör; Naaapıyon ulen!
-Korna ise şoförün gözü kulağı, dilidir. Kısa korna: Bazen teşekkür, bazen selamlaşma.