Sözlük

İş yerlerinde insan kaynakları departmanı performans değerlendirme terminolojisi ve gerçek anlamları:

Takım çalışmasına yatkın: Bir iş beceremeyen, lakin kalabalığın arasında kaynamayı becerebilen ve iş yapıyor imajı çizebilen, çakal.

Motivasyonu yüksek: Sazan gibi her işe atlayan, bilumum angarya yüklenebilir şahsiyet.

Beden dilini kullanabilen: "Bi çay alabilir miyim" derken bile kaşı gözü oynayan sakat kişilik; ne yapacağı belli olmaz!

Uyumlu: Suya sabuna dokunmayan, etliye sütlüye karışmayan silik kişi, TRT'nin beraber ve solo şarkılar korosunda 30 yıl soloya çıkmadan durabilir.

Problem çözme yeteneği olan: Havuz problemleri çözerek büyümüş olduğundan her konuda çözülecek bir problem arayan, rahatsız mizaçlı kolej talebesi; problem çözebiliyosa, problem de çıkartabilir, dikkatle izlenmesi lazım gelir.

Stresle başa çıkabilir: Dünya yansa umurunda olmayan rahat kişilik, gevşeklikte ve lakaytlıkta sınır tanımayan.

Zamanı iyi kullanan: Müdürünün ruhu bile duymadan mesai saatleri içinde kahve içip fal baktıran, internette gezip oyun oynayan, icabında kuaföre gidip saç-baş bile yaptıran kişilik; ha bi de saat 18.00 oldu mu bi dakka bile durmaz ve çıkar gider bu tipler.

Değişime açık: Yalaka, bukalemun, fırıldak kişilik!
'Koç'luk yapabilir: Ara gaz verip çalışanları bedavaya çalışmaya ikna edebilen hinoğluhin!
Etkili satış becerilerine sahip: Ağızlarından girip burunlarından çıkmak suretiyle müşterileri kandırmayı başarabilen tilki şahsiyet; her şeyi satabilir bu tipler, sizi de! Dikkatli olun!..

Müşteri odaklı: Şirkete karşı müşterilerle ittifak yapan hain tip; Brütüs!