Güzelleşelim

Makyaj, Fransızca 'boya ve güzellik malzemeleriyle görüntüsünü değiştirme' anlamındaki maquillage'dan gelir... MÖ 4000 yılında, Eski Mısır'da ortaya çıktığı düşünülen makyaj, ilk olarak gözlere çekilen sürme biçiminde varlık göstermeye başlamış. Gel zaman git zaman öyle bir noktaya geldi ki, öyle makyajlar öylesi değişimler yapılıyor ki; resmen avratta sahtecilik.

Hele dün bir tane gördüm; upuzun kirpik takmış, abartmıyorum; hızlı hızlı gözünü kırpsa uçar gider kız.... Neyse, bize ne... Evlenmeden önce hatunu bahçe hortumuyla bir güzel yıkamanızı tavsiye ediyor, akımdan geri kalmamak için biz de makyaj videomuza geçiyoruz;

Sevgili takipçilerim, bugünkü makyajımıza hoşgörü bazı uygulayarak başlıyorum, çünkü biliyorsunuz sonrasında üzerine uygulayacaklarımızın tüm gün boyunca dayanabilmesi için sağlam bir hoşgörü bazımızın olması çok önemli. Ardından kibarlığımı uygulamaya geçiyorum... Bu kibarlık böyle alttaki öz güvensizlikleri, ön yargıları, ara sıra yüksek ego yüzünden orada burada çıkan kötü sözleri falan eşitleyecek kapatacak.

Ben gün boyu dayanıklı olan bir kibarlık tercih ettim, çünkü sağdan soldan ufak ufak kötü sözler görünmeye başlayabiliyor; onun olmaması için tüm gün dayanıklı bir nezaket uygulamanızı tavsiye ederim.

Gece saatlerce sosyal medyada takılındığı için gözlerin altında hep fesatlıklar oluşmuş, onları kapatmak için üzerlerine iyi niyet uygulayacağım. Ama eğer sizin fesatlıklarınız böyle çok koyuysa ve sadece iyi niyet sürerek kapanmıyorsa öncesinde biraz üretkenlik ve takdir sürüp renk tonunu eşitleyip ondan sonra üzerine iyi niyet sürerseniz bütün fesatlıklarınızın kolayca kapandığını görebilirsiniz.

Göz makyajına gelince, göz kapaklarımın üzerine ise bol bol sevgi uygulayacağım. Ben yoğun olan ve rengini hemen verenleri çok beğeniyorum, çünkü bu sayede sadece size bakan kişi değil siz de baktığınız kişiyi daha güzel görüyorsunuz.