Sirenler!

İŞİN kolayına kaçanlarla, karanlığa yer açanlar arasındaki köprüden gelen seslere bakın. En çok çocuk sesleri duyuluyor.
Çocuklarda depresyon ilacı kullanımı yüzde 360 arttı. Küçücük yaşlarında böylesine bir travma yaşayanların yarınları "hastalıklı!" Sosyal medyanın süslü hayata özendirme seanslarının yan etkilerini de görüyoruz.
Çocuklar "psikolojik tedavi müşterisi" olarak görülürken, teknolojide gücünü keşfedenler için böyle bir ziyafet sofrası nerede
Uyuşturucu ve küçük yaşlarda özendirilen elektronik sigara da caba!

Okula giden çocukların pasolarındaki vesikalık fotoğrafları mahallenin bir köşesindeki yaşlı bir amca çekerdi. Ama birinin acısı bütün mahallenin dikkatini çekerdi.
Her çocuk başka çocukta kendini bulurken neyin depresyonu
Bahar mevsiminde gökyüzünde dalgalanan uçurtmaları olurdu çocukların. Sadece oyun alanlarını değil gökyüzünü bile ellerinden aldık!
Şimdi derinleştikçe güçlenen girdapta depresyona boğuluyorlar.
Zamanın onlardan aldıklarına karşılık bir cep telefonu bir bilgisayar!
Bugünün çocuklarına büyük haksızlık!
Çok büyük!

Oysa çocuklara sağlıklı bir çocukluk yaşatmak büyüklerin görevidir. Çünkü yanlışlarla büyüyen çocuklar sadece yaşlanırlar.
Ama kağıt üzerinde bile neler kaybettiğinin farkında olmayanlar, sosyal medya üzerinden neler kazandığının hesabını yapıyorsa mesaj alınmıştır.
Beyinlere teknolojiyle şırınga edilen zehrin karşılığı alınıyorsa çocuklar için geç kalınmıştır.
Meselenin gerçeği; babalarının elinden tutup tiyatroya götürdüğü çocuklar, kendi çocuklarını sosyal medya mezbahalarından ve ekranlardan koruyamadı.

Çocuklara öğretmediğimiz gelenekler, teknolojik yalanlara yem edildi. Oysa bir çocuk denize düştüğünde yüzme bilmediği halde denize atlamayan adam değildi.
Geçti o günler!
Televizyon dizilerinde Özcan Deniz denen adama melül melül bakılıyor da çocuklara göz ucuyla dahi bakılmıyorsa ne desek boş!

Doğal savunma yasasından başka yasa yok mudur onları koruyacak
Bir meteor hızla yaklaşıyor çocuklarınızın alnının ortasına doğru. Başınızı eğmekle ne kendinizi kurtarabilirsiniz ne çocuklarınızı!
Bizler mazi simyacıları. Yine de uçurtma şenliklerinde çocuklar için teneffüs zillerini çalıyoruz. Depresyon sirenlerine inat!