Hala masumiyetini kaybetmemiş güzel mahallelerimiz var bizim. Çaresizliğe kilitli olsalar da kapı önü sohbetlerin bol olduğu, sıkıntı basan ihtiyarların camı açıp boşluğa seslendiği mahalleler.
Saçları sarmaşıktır kızların, delikanlılar içten içe aşıktır. Yapay zekayı cebinden çıkaran yaşlı amcalar dama oynar. Güvercinler en çok oralarda doyar. Mevsimi şaşırmış çiçeklere en çok oralarda rastlarsınız.
Bıyıkları tütün kokar babaların, anaların canı çıkar çalışmaktan. Karpuz kavun eskisi kadar kolay yenmese de onlar için yaşamak umuttur.
Hala insani duygularını kaybetmemiş gariban mahalleler vardır bu şehirde. Sevda yüklü kervanlar o sokaklardan geçer de itfaiye arabası giremez. Güneşin doğuşuyla sokağa fırlar çocuklar.
Tıpkı kendilerine benzeyen sıska köpekleri vardır, birlikte koşarlar güneşe karşı. Çabuk kızar çabuk barışırlar. Cep telefonu olmayanı vardır da oralı olmaz. "Büyüyüp çalışırım en kralı alırım" derler.
Hayat omuzlarına yükleri bu yaşta bindirirken, pazardan gelen teyzelerin elindeki poşetleri taşımak için yarış ederler.
Hala insani değerinden hiçbir şey kaybetmemiş iyi insanlarla dolu mahallelerimiz var bizim. Mağlup yanlarını gizleyenlerin hayata direndiği, kendinden daha yoksula el verdiği mahalleler. Yalancı omuzlara yaslanmayı reddeden, haram nedir bilmeyen insanlarla dolu.
Şerefle ölçülür insanlık parayla değil. Komşu komşuya yemek taşır, "kokusu gelmiştir" der. Ne dil ayırırlar ne din. Dargın olduğu insana bile gönüllü kan vermeye koşarlar.Yemen Türküsünde ağlayan anaların çocuklarıdır onlar, her sabah kapıların önünü temizlerlerken, kırık vazolarda büyütürler çiçeklerini. Yakışıklı fotoğrafları vardır gençlerin, yeni moda şarkıları bilirler de düşmanlık bilmezler. Erkekçe kavga ederler etseler bile.
Uyuşturucu çakalları, çeteler ve çoğalan nefret birçok yeri ele geçirmiş olsa da hala Yeşilçam filmlerini andıran güzel mahallelerimiz var bizim. Ne kadar çaresiz olsalar da yaz mevsimi onlara sefa gelir hoş gelir. Hayat her birine her biçimde günlerini gösterse bile yaz akşamları öyle güzel gülerler ki gözlerinden yaş gelir.
MUTLULUK TAKVİMİ
Kahveyi karton bardakla iç.

13