ELİMDE bir fırça, mutluluğun resmini çizmek istedim dün. Önce gözlerime su serptim sonra manzaraya baktım. Bütün gün yağan yağmura bakıp, gariban evleri düşündüm, acımasız bulutlara karşılık yerde sarı yapraklar harikaydı. Sonra toz pembe hayalleri hesaba kattım. Renklerle aram iyidir zaten, ara sıra kara kara düşünsem de.
Her şeyi tamamladığımı zannederken insanların yüzünden düşen parçaları topladım da bir tuval etmedi. Fırçam da yetmedi böyle bir resmi çizmeye hayal gücüm de. Acı gerçeklerim vardı çünkü.
Oturduğum mahallede yolun karşı tarafında tek kolu olmayan yaşlı bir kadın mendil satardı da birkaç yıl önce öldü. Sokaklar kötü insan kaynarken, mendilci kadının hayata direnme gücünün tükenmesi bir yere kadardı.Hayata kaçaktı zaten ölüme tutsak. Mutlulukla en son ne zaman el sıkıştı kim bilir! Cenazesini kim kaldırdı
Diller haykırmak içindir.Karamsarlığın son durağında inerken, dosta düşmana karşı haykırırsınız. "Ben geldim hayat!" Yarınlara mutluluk müjdesini ancak kendiniz verebilirsiniz. Gökte size ait yıldızı bulmak da zordur ve yorar insanı. Yorulun her şeye değer. Yürümek isteyenler için dağda bile yol açılır, yaşamak adına hevesiniz varsa eğer.
Gözyaşları akmak içindir, gözler bakmak için. Ufka bakarsınız yeni güzellikler sizleri bekliyor. Güvenilir insan bulmak mesele ama gönlünüz sevgiye açıksa mutlaka bulursunuz.
Güneş her gün doğmak için batar. Bundan hepiniz sebeplenin. Mutluluğun sade düğünü kötülerin kördüğümünü çözer atar.
Düşündüm de her resim çizmeyi pek beceremiyorum. Ben gariban edebiyatını seviyorum, simitçileri, mendil satan kadınları. Binecek at bulamadığı zaman dönülmez akşamın ufkuna yürüyenleri. Uzun vadeli mutluluklar yok artık, küçük şeylerle mutlu olmayı öğreneceğiz. Bir çay içimi, bir gün batımı ya da bir bebeğin gülüşündeki sihirde kaybolmak gibi.
Mutluk Takvimi
Pratik ve ucuz yemek icat et.
Kendini tanımla.
Hayatı hisset.
Komik çocuk videoları izle.
Bi tanem
Sana bu satırları
Kalbimden yazıyorum
Bazen kızıyorum kendime
Unutamadım diye

7