SOKAKTA bile bebek gördüğüm zaman onların gülüşüne mıhlanıyor gözlerim. O bebeklere bakınca Allah'ın mucizesini görüyorum. İnsanlık adına umut etmem gerektiğini düşünüyorum. Ama dünya insanlık ölümüne sürüklenirken, yalan değil o bebekler adına korkuyorum.
Tedaviye ihtiyaç duymayacak kadar zahmetsiz zalimliktir kötülük. İnsanlar kötü, insanlar para için her şeyi yapacak kadar gaddar.
Bütün bunların yanında insanlar dokundukları yerden düğmeye basıp can alacak kadar kansız ve kalleş. O insanları düşündükçe bütün bebekler ve çocuklar adına korkuyor ve kahroluyorum.
1999 depreminde ölen bebekler ve çocuklara mahsuben bir kitap çıkarmıştım. "Cennet Mektupları." 14 yıl boyunca bu köşede yayınladığım mektuplarda sevgimin sınırı yoktu. Çünkü bebekler benim hayatımın öznesi. Ve içime çektiğim en güzel kokudur bebek kokusu. Muhtemeldir ki soy ağacım bitki örtüsü, bütün çocuklar üzerinde gezebilir.
Bundan 15 yıl önce Datça'da trafik kazası geçiren ve hayatlarını kaybeden bir Astsubay ve eşinin 1 yaşındaki kızları Elif 26 saat sonra uçurumun dibinde bulunmuştu. Meleklerin koynunda! Gazetelere yansıyan fotoğrafı hala gözümün önünde. Minicik elleri montunun içindeydi. Her şeyden haberi var gibiydi de küskün bir çeşme yaşlarını içine atmıştı sanki. O bebek büyümüştür de nasıl büyümüştür acaba
Emanet aldığımız dünyayı bu çocuklara sağlıklı biçimde teslim etmemiz gerektiğini unuttuk. O bebekler gelecekte hangi dünyanın içinde kalacak İnsan yüreğindeki kir oranı her yıl biraz daha yükselirken, ağzı kan kokan cellatlar bebek kokusundan daha değerli sayılırken hangi sağlıklı dünyadan bahsedebiliriz Yapay zekayı üretenler şimdi istifa ediyorlar ama yarattıkları şeytanın farkına varmakta geç kaldılar. Oturduğu yerden bebeklerin katledilmesine bile haklı gerekçeler bulan insanlar çoğalıyorsa, azalan insanlık bu dünyanın başındaki en büyük bela ve en tehlikeli silahtır!
Bazıları hayatın anlamını cüzdanlarda arar ama tüm kainat çocukların kalbinde yaşar. İçlerinde zerre kadar insan sevgisi olmayan cellatlarla ve yapay zeka denen şeytani silahla donatılmış bir dünyada, o çocuklar nasıl yaşar bilmiyorum! O yüzden bebekler adına hem üzülüyor hem korkuyorum.
MUTLULUK TAKVİMİ
Bugün birinin hayatında melek ol.
Bebek topuğunu yüzünde gezdir.
Empati yap.
En çok neyi özlüyorum
Biliyor musun

2