Enerjinin dünya devi eğitim için seferber oldu

Küresel meselelerde gıda ve enerji günümüzün en kritik başlıkları olarak öne çıkıyor. Türkiye son dönemde gerek kamu gerekse özel kuruluşlar seviyesinde attığı adımlarla uluslararası tedarik ve lojistik zincirinde çok önemli bir ülke haline geldi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının oranının artması ve yeni teknolojilerin devreye girmesi paradigmayı değiştiriyor.

Karadeniz Holding bu alanlarda sadece Türkiye'nin değil dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olarak dikkat çekiyor. 76 yıldır başta enerji sektörü olmak üzere finans, gayrimenkul, gemi inşa sektörlerinde faaliyet gösteren Karadeniz Holding, Güney Amerika'dan Afrika ve Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada yüzer enerji santralleri ile elektrik üretiyor. Dünyanın tek ve en büyük Powership filosuna sahip olan Grup, enerji sektöründe dünyanın liderlerinden.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

14 ülkede faaliyet gösteren ve 6.000 MW kurulu güce sahip 36 Powership'ten oluşan filosuyla hizmet veren Karadeniz Holding, dünya genelinde 10 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor. Powership filosunu, uluslararası markası Karpowership altında yöneten Karadeniz Holding, 4 kıtada 12 ülkede ürettiği enerji ile Brezilya, Yeni Kaledonya, Fildişi Sahili, Gana, Mozambik, Gambiya, Sierra Leone, Guinea Bissau, Senegal gibi birçok ülkenin yüzde 10 ila yüzde 100 oranındaki elektrik ihtiyacını karşılıyor. Halen bu faaliyetlere ilave olarak Türkiye'de jeotermal ve güneş santralleri yatırımlarına devam ediyor.

İstikrarsızlığın kol gezdiği en sıkıntılı coğrafyalarda bu işleri başarmak büyük olay. Geçen hafta Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Harezi Yılmaz ile bir yemekte bir araya geldik. Kendisi şantiyelerde, gemilerde ve enerji santrallerinin her kademesinde çalışmış ve büyük bir tecrübe edinmiş. Zeynep Harezi Yılmaz çok kısa süre önce kurulma kararı verilen Tek Dünya Karadeniz Vakfı'nın çalışmalarını da anlattı. Eğitim, ekonomik kalkınma ve insani yardım konularını üç ana başlık olarak belirlemişler. Vakfın çatısı altında 55 bin öğrencinin tüm okul hayatları boyunca her türlü eğitim masrafını üstlenen Grup, öncelikli olarak eğitim alanında kız çocukları ve kadınlara yönelik çeşitli projeleriyle öne çıkıyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Karadeniz Holding "Lifeship" adı verilen donanımlı ve çok amaçlı yüzer platformları Hatay ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması için de seferber etmişti. Maksimum 2 bin 500 kişi kapasiteli 'İnsani acil müdahale aracı' olarak tanımlanan Lifeshipler ile dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleşebilecek doğal afetlerin sonrasında afetzedelerin kalıcı hayatlarına geçiş süreçlerinde kullanılacak. 6 Şubat depreminin ardından Hatay İskenderun'a gönderilen Lifeship Süheyla Sultan'da, bugüne kadar 12 binden fazla depremzede misafir edildi. İkinci Lifeship olan Rauf Bey ise lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan depremzede öğrenciler için yatılı okul olarak başladığı görevini bugün Hatay'da yatakhanesi ve okul binası zarar gören Osman Ötken Anadolu Lisesi olarak sürdürüyor.