Önce Türkiye'de satışa sunulacak

D SUV segmentindeki BYD SeaL U modeli yakında Türkiye'de satışa sunulacak. Kombine olarak 1000 kilometreyi aşabilen menzili, geniş iç hacmi ve yenilikçi özellikleriyle çok yüksek ilgi görecek bir araç.

LÜKS SINIFIN KARİZMATİK OYUNCUSU

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu BMW'nin elli yılı aşkın geçmişe sahip 5 Serisi'nin Türkiye'ye kısa süre önce ithal edilen sekizinci nesil M Sport paketli modeliyle bir izlenim sürüşü gerçekleştirdim. Birçok parametrede çok beğendiğim otomobil bana küçük bir 7 Serisi izlenimi verdi. BMW bu yeni kasa tipinde hem elektrikli hem de içten yanmalı modelleri bir arada sunuyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

YARI OTONOM SÜRÜŞ İMKANI

Kullandığım mild hybrid BMW 520d xDrive modeliydi. Uzunluğu 5060 mm. Profilden bakılınca bu ölçüler kendisini hissettiriyor. İç mekanda, sürücü odaklı bir kavisli ekran mevcut. Fiziksel düğmeler en az seviyeye indirilmiş fakat bu durum benim kişisel olarak kullanım alışkanlıklarımı zorluyor. Belli fonksiyonların klasik düğmelerle sağlanmasını tercih ediyorum. Zira her şeyin dijital ekranın arkasına gizlenmesi durumu biraz karmaşıklaştırıyor ve dikkati dağıtıyor.

Sekizinci nesil 5 Serisi öncekilere göre daha keskin hatlara sahip. Araç sürüş dinamizminde yine çok iddialı fakat öncekilere göre daha sessiz ve konforlu. Kapılar özellikle kapanırken biraz ince hissiyat verdi, belli noktalardaki plastik kalitesi daha iyi olabilirdi diye düşündüm. Düşük hızda da acaba şanzıman geçişi daha mı sessiz olmalıydı.

PERFORMANSLI VE VERİMLİ

BMW 520d xDrive'da kullanılan dört silindirli 2 litrelik dizel ünite 197 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. İçten yanmalı dizel motora ek olarak görev yapan mild hybrid özelliğinin destekçisi elektrikli ünite 11 beygir güç 25 Nm tork değerine sahip. Dört çeker bu aracın yaklaşık 6.0 litre bir yakıt tüketimi var.

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD (Build Your Dreams), yeni SUV'u BYD SeaL U modelini tanıttı. Avrupa'da hızla büyümeye devam eden ve Türkiye faaliyetlerini genişleten BYD, 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren BYD SeaL U modelinin şarj edilebilir hibrit versiyonu BYD SeaL U DM-i'yi ülkemizde satışa sunmaya hazırlanıyor. Aracın Lizbon'da gerçekleştirilen lansmanında marka ve yeni model hakkında değerlendirmeler yapan BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, şunları söyledi:

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

BAYİ BAŞVURUSU ARTTI

"BYD 2022'de yıllık 2 milyon ve 2023'te yıllık 3 milyonluk satış hacmine ulaştı. Böylece dünyada en çok satış gerçekleştiren ilk 10 marka arasına girmeyi başardı. Kısa zamanda büyüyen BYD gibi güçlü, teknolojik ve çevre dostu bir markanın Türkiye pazarında olması Türk tüketiciler için avantaj, bizler için de büyük bir sorumluluk anlamına geliyor. Elektrikli araçların ithaline ilişkin yürürlüğe giren tebliğin ardından farklı bir süreç yönetmeye başladık. Bu noktada ürün stratejimizde değişiklikler yapmak durumunda kaldık ve bazı modellerin lansman tarihlerini öne çektik. Bayi başvurularımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bayi sayımız artmaya devam ediyor ve 2024 sonunda en az 25 bayimiz ile faaliyet göstermeyi hedefliyoruz".