Boğaziçi önemli bir geleneği canlandırıyor

Dünyanın önde gelen üniversiteleri ve kurumları artık birer küresel marka haline gelmiş etkinliklere imza atıyor. Bunların bir kısmı oturum, konferans veya panel şeklinde oluyor. Türkiye'nin en saygın yüksek öğrenim kurumlarından Boğaziçi Üniversitesi 2013 yılında ilk kez başlatılan önemli bir geleneği yeniden canlandırdı. "Boğaziçi Lectures" adı verilen etkinlik serisiyle çeşitli alanlarda küresel anlamda fark yaratmış isimler üniversitede ağırlanıyor. Bu platform akademik ve bilimsel konuları derinlemesine incelemeyi hedefliyor. Türkiye'nin ve dünyanın karşı karşıya kaldığı meydan okumaları ele alarak yeni bakış açıları sunmayı ve anlamlı diyaloglar kurmayı amaçlıyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Boğaziçi Lectures; bilim, kültür, sanat, edebiyat, ekonomi, siyaset ve uluslararası ilişkilerde küresel anlamda öncü bilim insanları, akademisyenler, entelektüeller, düşünürler ve karar alıcıların Boğaziçi topluluğuyla buluştuğu bir forum hizmetini görüyor. Boğaziçi Lectures'un geçen haftaki konukları Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Dr. Khalid Bin Mohamed Al Attiyah ile TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve "Boğaziçi Fellow in Global Studies" Dr. Hulusi Akar oldu. Katar ve Türkiye bölgenin iki önemli ve güçlü ülkesi. Doha ve Ankara arasında pek çok alanda stratejik düzeyde bağ bulunuyor.

Türkiye yakın geçmişte Katar'ın güvenliğine ve istikrarına duyduğu güveni somut şekilde ortaya koydu. O dönem Milli Savunma Bakanlığı görevinde bulunan Hulusi Akar bu süreçleri en iyi bilen ve çok ciddi katkı veren önemli isimlerden biri. "Orta Doğu'da Küresel ve Bölgesel Meydan Okumalar" başlığıyla yapılan söyleşide Bakan Al Attiyah, "Türkiye ile bizim ortaklığımız sıradan bir iş birliğinin çok ötesinde, stratejik bir ortaklık. Enerji, ticaret gibi her alanda Türkiye'yi desteklemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci yaptığı konuşmada "Boğaziçi Lectures, çeşitli alanlarda etkili şahsiyetlerin düşüncelerini paylaşmaları ve anlamlı diyaloglar geliştirmeleri için bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Ekselansları Dr. Khalid Bin Mohamed Al Attiyah'ı büyük bir şükran ve onurla karşılıyoruz.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı